duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  UAV în clasamentul SCImago Institution Ranking 2021

  de Special Arad | 3 mai 2021, 12:42 PM | Educaţie

  0

  Topul internațional cuprinde universitățile ierarhizate pe baza criteriului publicațiilor științifice. Clasamentul realizat de SCImago Institutions Rankins (SIR) plasează Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad pe locul 149 între cele 414 universități din Estul Europei. Ierarhia cuprinde doar acele universități care îndeplinesc criteriile minimale privind numărul de lucrări științifice publicate. Criteriile de evaluare SIR sunt bazate pe următorii indicatori: Cercetare (50%), Inovare (30%) și Impact Social (20%), conform metodologie afișată pe site-ul https://www.scimagoir.com/

  În clasamentul dedicat capitolului Cercetare, Universitatea arădeană de stat urcă pe locul 126, iar la capitolul Computer Science, pe locul 123 depășind Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu sau Universitatea din Oradea.

  Acest clasament indică importanța pe care componenta cercetării o reprezintă în cadrul învățământului universitar. Faptul că Universitata „Aurel Vlaicu” din Arad este inclusă în această ierarhie ne motivează să continuăm să aplicăm strategia de susținere a cercetării la nivelul universității noastre, rezultatele muncii de cercetare fiind un propulsor real al instituției noastre de învățământ superior în clasamentele internaționale și, implicit, va crește gradul de vizibilitate pe plan național și internațional”, a menționat rectorul UAV. Ramona Lile.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.