miercuri, 4 octombrie, 2023

Special Arad Logo

  Twitter abandonează lupta anti-Fake News. Comisia Europeană avertizează: „Poți fugi, dar nu te poți ascunde”

  de - | 28 mai 2023, 11:45 AM | Internaţional

  0

  Într-un tweet recent – care a confirmat rapoartele anterioare despre iminenta ieșire a Twitter din Codul UE împotriva dezinformării online – Comisarul european pentru Piața Internă, Thierry Breton a avertizat platforma de socializare, afirmând că Twitter nu se poate ascunde de răspunderea legală în acest domeniu, scrie Techcrunch.

  „Twitter părăsește Codul de practici voluntare al UE împotriva dezinformării. Dar obligațiile rămân. Poți fugi, dar nu te poți ascunde”, a scris Breton, precizând că „Dincolo de angajamentele voluntare, lupta împotriva dezinformării va fi o obligație legală conform #DSA (n. red. – Digital Services Act / Pachetul legislativ privind serviciile digitale) începând cu 25 august. Echipele noastre vor fi pregătite pentru aplicare”.

  Companiile care au aderat la Codul UE împotriva dezinformării online (lansat în 2018, cu companii membre precum Meta, Google, Microsoft și Tiktok) trebuie să prezinte rapoarte periodice cu date privind numărul sau valoarea reclamelor politice acceptate sau respinse și cazurile de „comportamente manipulatoare” detectate, scrie Biziday, citând Reuters.

  De când compania Twitter a fost achiziționată de miliardarul Elon Musk pentru 44 de miliarde de dolari, în octombrie anul trecut, compania a concediat din personal și a făcut numeroase schimbări, printre care relaxarea moderării conținutului problematic, ceea ce pare să fi facilitat dezinformarea de pe platformă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.