marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Turda este primul oraș din România cu transport în comun exclusiv electric

  de - | 17 decembrie 2019, 8:44 AM | Naţional

  2

  (foto: turdanews.net)

  Turda a introdus, luni, în circulație 20 de autobuze electrice cumpărate din fonduri europene și a devenit astfel primul oraș din România cu transport în comun exclusiv electric, informează Digi24.

  Primarul orașului Turda, Cristian Matei, a declarat, luni, că a fost înființată și o nouă societate de transport local, subordonată direct Consiliului Local.

  „Turda este primul oraș din România care dispune de transport în comun exclusiv electric după ce am introdus, luni, în circulație 20 de autobuze electrice cumpărate din fonduri europene, astfel că putem oferi cetățenilor servicii de transport civilizate și nepoluante. De asemenea, am înființat o nouă companie de transport public, Transport Urban Public (TUP) Turda care este subordonată direct Consiliului Local. Cele 20 de autobuze electrice care compun flota noii societăți au dotări moderne, cu camere de supraveghere video, sistem GPS, rampe speciale pentru persoanele cu dizabilități, aer condiționat, Wi-fi și sistem de e-ticketing”, a spus Matei, citat de Mediafax.

  Cele 20 de autobuze electrice au costat 50,1 milioane de lei (10,6 milioane de euro).

  Biletele și abonamentele pentru transportul în comun nu vor crește, iar traseele și orarul de circulație vor rămâne aceleași după înființarea noii companii de transport public Turda.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Domnu’ Nicu daca cu 20 de autobuze au realizat transport în comun exclusiv electric inseamna ca Turda are nevoie doar de 20. Ce Dumnezo
    nu tre’ sa fii geniu sa dai seama de asta!

    Prin comparatie Aradu’ are peste 130 de tramvaie(care culmea consuma tot curent electric) si vreo 100 si ceva de mii de locuitori in plus fata de Turda!

    In fine…cand Aradu’ avea transport in comun electric aia la Turda bateau cu lingurita-n geam!

    +2 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.