sâmbãtã, 30 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Tumoră de 4,5 kg extrasă cu succes de la o pacientă însărcinată, la Spitalul Clinic Județean Arad

  de Special Arad | 19 iunie 2023, 8:03 PM | Știri Arad

  0

  foto: Spitalul Clinic Județean Arad

  O echipă medicală coordonată de dr. Adrian Popa, medic primar obstetrică-ginecologie a extras o tumoră de 4,5 kilograme de la o pacientă în vârstă de 32 de ani și aflată în aproape 14 săptămâni de sarcină.

  Pacienta s-a prezentat la spital cu o tumoră ovariană, dreaptă, voluminoasă, care punea în pericol atât viața mămicii, cât și a fătului, informează Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Intervenția a fost efectuată conform criteriilor IOTA (International Ovarian Tumor Analysis), iar postoperator, evoluția mamei și a bebelușului au fost favorabile, aceasta fiind externată.

  Echipa medicală, care a realizat intervenția a fost formată din: dr. Adrian Popa medic primar Obstetrică-Ginecologie, dr. Cristina Onel medic specialist Obstetrică-Ginecologie, dr. Bianca Panda medic rezident Obstetrică-Ginecologie, dr. Alina Popa medic primar Anestezie și Terapie Intensivă,  Mona Mihalcovici – asistentă medicală principală instrumentară și Erzsebet Kiss, asistentă medicală principală ATI.

   

  Citește și: O pacientă de 100 ani a trecut cu succes printr-o operație delicată la Spitalul Județean Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.