Trump Jr. publică pe Twitter e-mailuri care arată o susţinere rusă a campaniei lui Donald Trump

  de - | 12 iulie 2017, 9:34 AM | Internaţional

  0

  Fiul mai mare al preşedintelui Donald Trump a postat marţi, pe Twitter, un şir de e-mailuri în care discută despre intenţia de a afla o serie de informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton, prezentate drept „o parte a susţinerii Rusiei şi Guvernului ei faţă de dl. Trump”, relatează The Associated Press, citat de Vocea.biz.

  Aceste e-mailuri reprezintă prima probă documentată a faptului că un asociat al lui Trump a participat la o întâlnire cu scopul de afla informaţii coompormiţătoare despre Clinton, despre care se ştia că sunt legate de un efort al Guvernului rus de a-l ajuta pe Trump în alegerile din 2016, comentează AP.

  Donald Trump Jr., fiul preşedintelui, a fost puternic implicat în campania prezidenţială a tatălui său.

  El a anunţat marţi că postează e-mailurile „pentru a fi complet transparent”. Aceste e-mailuri, adresate publicistului de muzică Rob Goldstone arată că lui Trump Jr. i s-a spus că Guvernul rus avea informaţii despre ceea ce ar fi putut s-o ”incrimineze” pe Clinton şi relaţiile sale cu Rusia.

  Aceste informaţii, scrie Goldstone, „i-ar fi foarte folositoare tatălui dumneavoastră”. El încerca să stabilească o întâlnire între Trump Jr. şi o avocată rusă, iar această întâlnire a avut loc ulterior la Trump Tower. „Dacă este ceea ce spuneţi, mi-ar plăcea, mai ales mai târziu în vară”, i-a răspuns Trump Jr. lui Goldstone într-una dintre seriile e-mailuri pe care tânărul Trump le-a postat pe Twitter. E-mailurile au date de la începutul lui iunie.

  Trump Jr. a recunoscut că s-a întâlnit, la scurt timp după acest schimb de e-mailuri, cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia, în timpul campaniei prezidenţiale, înţelegând că avocata avea să-i furnizeze informaţii compromiţătoare despre rivala democrată a tatălui său în alegerile prezidenţiale Hillary Clinton.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.