duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Trump Jr. publică pe Twitter e-mailuri care arată o susţinere rusă a campaniei lui Donald Trump

  de - | 12 iulie 2017, 9:34 AM | Internaţional

  0

  Fiul mai mare al preşedintelui Donald Trump a postat marţi, pe Twitter, un şir de e-mailuri în care discută despre intenţia de a afla o serie de informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton, prezentate drept „o parte a susţinerii Rusiei şi Guvernului ei faţă de dl. Trump”, relatează The Associated Press, citat de Vocea.biz.

  Aceste e-mailuri reprezintă prima probă documentată a faptului că un asociat al lui Trump a participat la o întâlnire cu scopul de afla informaţii coompormiţătoare despre Clinton, despre care se ştia că sunt legate de un efort al Guvernului rus de a-l ajuta pe Trump în alegerile din 2016, comentează AP.

  Donald Trump Jr., fiul preşedintelui, a fost puternic implicat în campania prezidenţială a tatălui său.

  El a anunţat marţi că postează e-mailurile „pentru a fi complet transparent”. Aceste e-mailuri, adresate publicistului de muzică Rob Goldstone arată că lui Trump Jr. i s-a spus că Guvernul rus avea informaţii despre ceea ce ar fi putut s-o ”incrimineze” pe Clinton şi relaţiile sale cu Rusia.

  Aceste informaţii, scrie Goldstone, „i-ar fi foarte folositoare tatălui dumneavoastră”. El încerca să stabilească o întâlnire între Trump Jr. şi o avocată rusă, iar această întâlnire a avut loc ulterior la Trump Tower. „Dacă este ceea ce spuneţi, mi-ar plăcea, mai ales mai târziu în vară”, i-a răspuns Trump Jr. lui Goldstone într-una dintre seriile e-mailuri pe care tânărul Trump le-a postat pe Twitter. E-mailurile au date de la începutul lui iunie.

  Trump Jr. a recunoscut că s-a întâlnit, la scurt timp după acest schimb de e-mailuri, cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia, în timpul campaniei prezidenţiale, înţelegând că avocata avea să-i furnizeze informaţii compromiţătoare despre rivala democrată a tatălui său în alegerile prezidenţiale Hillary Clinton.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.