Trump interzice intrarea în SUA persoanelor provenind din Europa pentru 30 de zile

  de - | 12 martie 2020, 8:53 AM | Coronavirus | Internaţional

  0

  Intrarea persoanelor provenind din Europa în SUA va fi interzisă pentru 30 de zile începând cu ziua de vineri, a anunțat președintele SUA, Donald Trump. Restricția nu se aplică persoanelor cu cetățenie americană sau britanică.

  „Răspundem cu toate puterile guvernului federal și ale sectorului privat pentru a proteja poporul american. Acesta este cel mai agresiv și cuprinzător efort de confruntare cu un virus străin din istoria modernă”, precizat Trump, citat de Reuters.

  Trump a anunțat un nou pachet de măsuri aflate la limita declarării stării de urgență la nivel național.

  „Uniunea Europeană nu a reușit să ia aceleași precauții și să restricționeze călătoriile din China, dar și din alte zone fierbinți. Ca urmare, un număr mare de noi grupuri de americani au fost infectate de călătorii veniți din Europa”. Măsura impusă europenilor este similară celei aplicate Chinei în momentul de vârf al răspândirii virusului. În SUA, potrivit Reuters, deja există 1.281 de persoane infectate și cel puțin 37 de morți cauzate de COVID-19.

  Citește mai mult pe: profit.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.