joi, 30 noiembrie, 2023

Special Arad Logo

  Trump anunță retrageri de trupe din Afganistan și Irak. Liderul senatorilor republicani se opune retragerii accelerate

  de - | 17 noiembrie 2020, 8:19 AM | Internaţional

  0

  Pe final de mandat prezidențial, Donald Trump retrage cât mai multe trupe din Orientul Mijlociu, ca parte a promisiunii sale de campanie de a pune capăt războaielor străine şi de a-i aduce acasă pe toţi militarii aflaţi în teatrele de operaţiuni, informează Europa FM.

  Măsura prevede staţionarea în Irak şi Afganistan a unui număr fix de 2.500 de militari.

  Obiectivul iniţial al republicanului era ca toate trupele să fie acasă până la sfârşitul anului, strategie care s-a lovit de opoziţia consilierilor militari şi diplomatici.

  Liderul majorității republicane din Senat, Mitch McConnell, l-a avertizat pe președintele Donald Trump împotriva accelerării retragerii soldaților americani în Afganistan și Irak, despre care a spus că va alimenta „propaganda” extremiștilor, potrivit HotNews, care citează AFP.

  „Consecințele unei plecări premature s-ar putea dovedi chiar mai grave decât retragerea lui Obama din Irak în 2011, care a alimentat creșterea IS”, a declarat luni în Senat dl McConnell, de obicei un aliat politic al președintelui.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.