duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Trump amenință din nou Turcia: „Dacă va face ceea ce eu consider că va face, în marea și inegalabila mea înțelepciune, îi voi distruge și anihila complet economia”

  de - | 8 octombrie 2019, 8:58 AM | Internaţional

  0

  „Dacă Turcia va face ceva ce eu consider, în marea și inegalabila mea înțelepciune, că depășește limitele, voi distruge și anihila complet economia Turciei”, a scris pe Twitter Donald Trump.

  Retragerea militarilor americani din anumite zone din Siria deschide calea unei ofensive turcești dorită de președintele Recep Tayyip Erdogan, dar plasează Ankara în fața unei provocări de anvergură, scrie HotNews, citând AFP.

  După declarațiile lui Trump care sugerau o retragere aproape generalizată, un înalt responsabil american a intervenit și le-a spus ziariștilor că SUA nu vor retrage decât „un mic număr” de soldați care erau amplasați în Siria la granița turcă.

  „Dincolo de asta, poziția noastră militară nu s-a schimbat în nord-est”, a subliniat el.

  A urmat și avertismentul Pentagonului legat de „consecințele destabilizatoare” ale unei operațiuni turcești.

  Turcia vizează de luni de zile pozițiile situate la est de Eufrat de miliția kurdă Unitățile de protecție a poporului (YPG), o grupare esențială în lupta împotriva jihadiștilor din Stat Islamic, mult timp susținută și protejată de Washington, dar inamic declarat pentru Ankara.

  După anunțul Casei Albe, duminică seara, că militarii americani vor părăsi zona, niciun obstacol nu se mai află în fața lui Erdogan. Dar ofensiva s-ar putea dovedi riscantă.

  Ce vrea Turcia?

  Citește continuarea pe hotnews.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.