Trump „a mințit” doar parțial. Potrivit unui cotidian japonez, Guvernul american i-a cerut Japoniei ca Trump să fie nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace

  de - | 17 februarie 2019, 12:27 PM | Internaţional

  0

  Donald Trump a susţinut vineri că premierul japonez Shinzo Abe l-a nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, pentru eforturile sale de a aduce pacea între Coreea de Sud şi Coreea de Nord, scrie adevarul.ro, citând Politico, ceea ce a fost adevărat doar pe jumătate, dacă ultimele zvonuri sunt corecte. Nimeni nu a suflat o vorbă despre faptul că premierul japonez a fost influențat de un reprezentant al Guvernului american. Informația a ieșit la iveală a doua zi, în edița online a cotidianului japonez Asahi Shimbun.

  Trump a declarat vineri că Abe i-a arătat „cea mai frumoasă scrisoare de cinci pagini” pe care a trimis-o la comitetul norvegian care acordă prestigiosul premiu în fiecare an.

  „Erau nave militare şi rachete zburau deasupra Japoniei, iar alarmele se declanşau. Acum dintr-odată, se simt bine. Se simt în siguranţă. Eu am făcut acest lucru”, a declarat Trump în faţa reporterilor la Casa Albă.

  Ambasada Japoniei de la Washington nu a răspuns la un email pentru a confirma declaraţiile lui Trump. Preşedintele american a declarat că „probabil nu va primi niciodată” premiul, însă a precizat că i-a mulţumit lui Abe.

  „Dar este în regulă. I l-au acordat lui Obama. Nici măcar nu ştia pentru ce l-a primit”, a declarat Trump.

  Cotidianul Asahi Shimbun scrie în ediția print de astăzi, citând o sursă anonimă din Guvernul japonez, că premierul japonez Shinzo Abe a fost contactat de un reprezentant al Guvernului american cu ideea de a-l nominaliza pe Trump anul trecut, în iunie, după ce Trump s-a întâlnit la Singapore cu Kim Jong-un, aceasta fiind prima oară în istorie când un președinte american în funcție a purtat discuții diplomatice cu un lider suprem al Coreei de Nord.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.