vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Trucul incredibil de simplu prin care poți memora orice detaliu

  de Special Arad | 24 ianuarie 2016, 10:40 AM | Educaţie

  0

  Trăim într-o lume hiperconectată, dependentă de tot ce înseamnă digital. Poate că asta ne ușurează viețile, într-o oarecare măsură, dar ne face să ne folosim din ce în ce mai puțin funcțiile cognitive, ceea ce nu e tocmai bine pentru creierii noștri.

  Max Lugavere de la Yahoo! Health a stat de vorbă cu Mattias Ribbing, expert în tot ce ține de memoria umană. Interviul poate fi urmărit integral pe pagina Yahoo! Health. Ribbing a dezvăluit un truc simplu, care se pare că e foarte util pentru îmbunătățirea capacităților noastre de reținere. Sfatul acestuia este să nu încercăm să învăţăm totul deodată, ci să începem cu un subiect de care suntem mai interesați, informează playtech.ro. Cel mai simplu mod, spune el, este să folosim tehnica imaginii. Această tehnică presupune asocierea unui nume cu o imagine. Creierul va crea o legătură între acel nume şi imaginea cu care a fost asociată.

  Acelaşi truc poate fi folosit şi când citim o carte, imaginându-ne ce citim în timp ce parcurgem rândurile. Vizualizând, memorând rândurile şi derulându-le, ne antrenăm mintea să lucreze pentru a avea o memorie mai bună. Alimentaţia potrivită este, de asemenea, un factor foarte important.

  Alimentele bogate în Omega 3 sunt extrem de benefice pentru funcţiile cognitive. Printre alimentele excelente pentru îmbunătăţirea capacităţii de memorare se numără ciocolata neagră, nucile şi seminţele, legumele, fructele de pădure, avocado, somonul sau alte tipuri de peşte gras, cerealele crucifere, precum conopida, broccoli sau varza.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.