marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Trotuarul din Arad care îți testează răbdarea și simțul umorului | Video

  de Raluca Medeleanu | 13 ianuarie 2023, 4:34 PM | Strada

  12

  Când crezi că nimic din acest oraș nu mai poate să te surprindă, dai de o „frumusețe sălbatică” de tipul noului trotuar, regândit cu scop de „eficientizare”, de la intersecția străzii I.C. Brătianu cu bulevardul G-ral Vasile Milea și strada Traian Moșoiu.

  Deși relocarea cu câțiva metri a trecerii pentru pietoni a fost o decizie binevenită, deoarece fiind chiar la colț, adesea se întâmpla ca mașinile să oprească direct în mijlocul intersecției pentru a da prioritate pietonilor, încurcând astfel bunul mers al circulației rutiere, nu putem spune că forma actuală a trotuarului de pe partea către Podgoria optimizează în vreun fel circulația, ci – din contră – parcă încurajează oamenii să calce direct în mocirla… ah, pardon, spațiul verde, pentru a scurta traseul devenit acum stupid de alambicat.

  Mai mult, porțiunea fostului trotuar de la colț nu a fost delimitată în niciun fel și este și ea folosită în continuare de trecătorii prea leneși să se aventureze pe noul traseu.

  Primele demersuri de modificare a acestei părți de drum au fost efectuate în urmă cu aproape 6 ani, când Primăria a hotărât amenajarea unui sens giratoriu la intersecţia străzilor menționate. Măsura aprobată în 2017 de către Comisia de Sistematizare a Circulaţiei avea ca scop fluidizarea circulaţiei. „Intersecția dintre strada General Vasile Milea și strada I.C. Brătianu nu este amenajată corespunzător din punct de vedere al traficului, traficul rutier de pe strada I.C. Brătianu se desfășoară anevoios datorită traficului prioritar de pe strada General Vasile Milea”, s-a menționat în proiect.

  trotuar idiot

  Privind schițele de atunci însă, observăm că inițial chiar se optase pentru realizarea unei treceri pentru pietoni în locul selectat acum, însă trotuarul era apoi perpendicular cu cel de pe latura străzii I.C. Brătianu, așa cum ar fi firesc… Ulterior însă, se pare că vreunei minți luminate din Primărie i s-a părut mult mai eficient să facă un trotuar alambicat, în formă de „Z”, care să „antreneze” probabil pietonii pentru participarea la vreun maraton, că doar mișcarea e sănătate curată! Pe această cale, ne-am dori și noi să aflăm numele celui care a luat această decizie și să-i înmânăm o binemeritată „diMplomă”.

  Bravo, pătrățel! Felicitările noastre!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Mda.
   Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns!
   .
   Mă întreb, dom’ Primar n-o trecut si pe-aici în escapadele sale nocturne, să vadă imbecilitate de Proiect de lucrare? 🤔
   Cam cum crede că o să arate „spațiul verde” dintre trotuare, pe ruta cea mai scurtâ?
   .
   Și să nu înceapă iară, că „e o lucrare din trista moștenire (Falcă)”, că nu e valabilă scuza: lucrarea e cât se poate de actuală!😲

   +11 voturi
   +1
   -1
  2. Cat de imbecil sa poti fi pentru a accepta un asemenea proiect,si sa-l pui in practica.Numai in Arad se poate intimpla asa ceva,datorita unor specimene cu intelect la limita,Sau poate au vrut sa transmita un mesaj pentru armata rusa,ca au facut trotuarul in Z;este si aceasta o ipoteza….

   +6 voturi
   +1
   -1
  3. Stau in zona de 50 de ani si nu cred ca relocarea trecerii de pietoni a fost o decizie binevenita, la trecerea pentru pietnoni de pe vechiul amplasament au fost foarte putine accidente in care sa fie implicati pietoni, deci era mult mai bine sa o fi lasat in linie dreapta asa cum a fost dintotdeauna, dar cu imcompetentii din primarie nu te poti pune…situatia e tot asa cum e cea cu statiile de tramvai care ori au fost desfiintate cum e cea de la fostul Sanitas ori statiile au fost relocate dupa intersectie, astfel ca pericolul de accidente e mult mai mare pentru ca vatmanii accelereaza sa prinda culoarea verde a semaforului.

   +8 voturi
   +1
   -1
  4. Aradul asta a decăzut foarte mult in ultimii ani dar la ce sa te aștepți când e condus de un țărănoi de la Târnova si alti țărănoi de lângă el veniti de la coada vacii si angajati la primărie pe pile, mai mult că sigur asa se lucreaza si in sat la el.

   +5 voturi
   +1
   -1
   • Da, acel spatiu verde ar fi putut fi salvat in intregime daca ar fi lasat capetele trecerii de pietoni la fel cum au fost dintodeauna, iar pentru a castiga spatiu pentru sensul giratoriu pe care vor sa il faca sa fi trasat zebrele trecerii de pietoni de pe sosea in forma curbata asa cum am observat ca se procedeaza in tarile cu apa calda prin care am fost, asta doar asa ca idee, dar ce sa facem daca aici la Arad lipsa de viziune isi spune cuvantul….

    +2 voturi
    +1
    -1
  5. Cica : „traficul rutier de pe strada I.C. Brătianu se desfășoară anevoios datorită traficului prioritar de pe strada General Vasile Milea”, daca isi pierde prioritatea str General Vasile Milea va dati seama cat o sa fie coada de masini de pe aceasta strada?

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.