marþi, 28 mai, 2024

Special Arad Logo

  Trotinetele electrice revin în municipiu

  de Special Arad | 24 februarie 2022, 6:09 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. De la 1 martie, arădenii vor avea din nou la dispoziție peste 600 de trotinete electrice aparținând celor doi operatori privați care au intrat pe piața locală în vara anului 2021. Statisticile întocmite de aceștia au scos la iveală faptul că serviciile de micromobilitate au fost apreciate atât de către locuitorii municipiului cât și de către cei care doar vizitau orașul de pe Mureș.

  În perioada iunie –decembrie 2021, peste 35.000 de persoane au folosit trotinetele pentru deplasare. Majoritatea utilizatorilor a parcurs cu acest mijloc de transport alternativ distanțe scurte (80% din curseau o distanţă de sub 3 km), prin centrul oraşului, pentru a se deplasa la locul de muncă sau pur și simplu pentru a se plimba de-a lungul parcurilor, la sfârşitul zilei.De altfel cele mai multe utilizări au fost înregistrate în intervalul orar 16:00 – 22:00. Ca o curiozitate,  cel mai activ utilizator a parcurs cu trotineta, pe durata celor 6 luni de zile, peste 1200 km!

  Principalele curse au fost efectuate în centrul orașului și către Primăria Arad, pe Bulevardele Iuliu Maniu,Revoluției și Nicolae Titulescu, pe Calea AurelVlaicu,dar și pe arterele principale din cartiere. Zonele de lângă intersecţiile principale şi pieţe au fost folosite ca şi hub multimodal, cu o cerere ridicată pentru accesarea trotinetelor.

  În timp ce în capitală sau în municipiul Constanța incidența cazurilor de furturi /vandalism raportată la flota din oraşa fost de 3%, în Arad astfel de incidente au fost izolate, media înregistrată fiind de sub 1%.

  Acești indicatori reflectă gradul de civilizație al cetățenilor. Mă bucură de asemenea faptul că nu au fost înregistrate incidente majore cu aceste trotinete, că au fost folosite cu responsabilitate,viteza medie înregistrată cu trotineta electrică fiind de 13km/h față de posibilitatea tehnică pe care o avea fiecare de 25km/h. Un alt aspect pozitiv al folosirii trotinetelor electricea fost reducerea utilizării mijloacelor de transport poluante, evitându-se astfel producerea unei cantități impresionante de emisii CO2.  Putem spune că un număr estmativ de peste 35.000 de curse cu mașina au fost înlocuite de trotinetele electrice. Mai mult decât atât, având în vedere faptul căAradul dispune de 135,5 km pistă pentru biciclete, începând cu vara acestui an vom pune la dispoziția arădenilor, spre închiriere, un număr de 330 biciclete, care vor putea fi accesate din 22 staţii de închiriere amenajate. Ele vor fi utile pentru deplasări diverse sau activități în aer liber. Încurajarea folosirii mijloacelor de deplasare alternative poate fi o măsură simplă și economică de conservare și protejare a mediului și totodată o sursă de sporire a posibilităților de agrement și recreere în oraș.”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, în cadrul conferinței de presă susținută joi, 24 februarie 2022.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.