vineri, 29 martie, 2024

Special Arad Logo

    „Tronsonul Arad-Șiria, probabil, va fi gata anul viitor” – este afirmația conducerii CJ Arad, făcută într-o conferință de presă în care s-au evaluat toate lucrările la drumuri

    de Andreea Daniela B. | 4 august 2020, 2:10 PM | Administraţie | Știri Arad | Topic special

    1

    (foto: Consiliul Județean Arad)

    În conferința de presă de astăzi, de la ora 12.00, de la Consiliul Județean Arad, ni s-a vorbit despre lucrările în desfășurare, despre banii investiți și despre planurile pentru mandatul următor. Aici s-au prezentat marile proiecte pentru drumurile județene din Arad care „cuprind” peste 350 de kilometri de drum.

    Pentru aceste drumuri s-au adus Fonduri Europene de peste 400 de milioane de lei, bani câștigați pe bază de proiecte, rețeaua de drumuri care leagă orașele și marile comune de județ fiind proiectul de bază al Consiliului Județean din ultimii patru ani. Astfel, vicepreședintele CJ Arad, Sergiu Bîlcea, a afirmat că drumurile județene au fost modernizate într-un procentaj de 75% până acum.

    Cât despre calitatea drumurilor, președintele și vicepreședintele Consiliului Județean au menționat faptul că aceștia nu sunt responsabilii principali de calitatea drumurilor, ci sunt împuterniciți doar să verifice dacă totul este conform normelor și să nu plătească experții ce se ocupă de lucrarea în sine, în cazul în care aceasta nu este conformă. Un exemplu de refacere a lucrărilor a fost acela de pe drumul Pâncota-Buteni, unde a fost refăcut aproape 1 km de drum din cauza pietrei care nu era de calitate sau rețeta asfaltului nu era cea corespunzătoare.

    În momentul de față sunt în lucru nu mai puțin de 15 tronsoane de drum, printre acestea enumerându-se și cel mai râvnit drum, cel care leagă Arad de Șiria. Finalizarea lucrărilor vor avea loc cândva în cursul anului viitor, data nefiind momentan stabilită.

    „Anul acesta au fost deschise 15 șantiere pe toată raza județului. Pe modernizare, în acest moment, sunt peste 160 de kilometri. Anul acesta avem în vedere să finalizăm zece astfel de șantiere, astfel încât cetățenii Aradului să nu fie nevoiți să aibă probleme pe durata iernii. Tronsoanele mari precum Arad-Șiria-Pâncota sau Pâncota-Buteni vor fi finalizate probabil anul viitor” , a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean.

    De asemenea, s-au făcut anul acesta 35 de kilometri de covoare asfaltice în zona Chișlaca, limita județului Bihor, Beliu-Seliștea, Prunișor-Sebiș, Almaș-Dieci, Peregul Mare-Peregul Mic, coborâre pasaj A1-DN7 Pecica, Sântana-DN79, Sântana-Zimandu Nou, Gurahonț-Iosaș, cu accept pe zona Sântana pentru că traficul este mult mai mare pe acest tronson de drum în timp ce Arad-Șiria este în lucru.

    S-a mai intervenit la 47 de kilometri de drum județean cu tratament care se referă la închiderea fisurilor care s-au format pe lungimea mai multor drumuri precum: Curtici-Dorobanți, Semlac-Nădlac, podul peste Mureș de la Sânpetru German, Cruceni, Arad-Curtici, Valea Mare-Birchiș și în localitatea Fântânele.

    „Ne dorim să continuăm lucrările pe drumurile județene. În continuare vor reveni cu alte patru tronsoane de drum la care sunt aproape finalizate procedurile de licitație. Printre acestea sunt cele trei tronsoane de transfrontalier Sânmartin-Socodor-Nădab, Curtici-Macea-Sânmartin, Lipova-Șiștarovăț care sunt în total aproape alți 50 de kilometri de drumuri județene”, a mai adăugat vicepreședintele.

    Întrebați despre principiile pe care s-a bazat Consiliul Județean în urmă cu patru ani și care i-a făcut să înceapă aceste proiecte, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a spus: „Cred că ne-am bazat în primul rând pe Programul Național de Dezvoltare Locală care constă în împrumutarea României de la bănci, din care ar fi trebuit să se încurajeze investițiile în toate județele României. Din păcate, județul nostru a primit doar trei drumuri județene din care am rămas doar cu două. N-am avut de ales și, pentru că Guvernul PSD de la vremea respectivă a considerat că Aradul nu are nevoie de bani de la Guvernul Roomâniei, am fost obligați să accesăm Fonduri Europene”.

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    Scrie un comentariu

    6 + 0 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.