Tribunalul Arad a condamnat cei opt studenți străini de la UVVG, acuzați în dosarul „Diplome de licență fără studii”

  de Special Arad | 8 November 2019, 10:30 AM | Educaţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  După ce în iulie 2017, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au descins în sediile rectoratelor celor două universități din Arad și un an mai târziu opt studenți străini au fost trimiși în judecată, fiind acuzați că au dat mită, Tribunalul Arad hotărât acum condamnarea acestora.

  Aceștia au fost acuzați că au dat mită către conf.dr. Paiușan Lucian, de la catedra de Morfopatologie a Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad.

  Tribunalul Arad a hotărât ca cei opt studenți, Sager Muhammad, Abu Rabia Anian, El Fakir Walid, Madjid Hussaini, Shalata Haya, Dahamshi Mohammad, Sanallah Madhat şi Nasser Rami, să primească doi ani de închisoare fiecare, pentru infracțiunea de dare de mită. Dintre aceștia, doar unul a primit cu executare, ceilalți primind cu suspendare, urmând să presteze muncă în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, pentru Consiliul Local Arad sau pentru Consiliului Local Şiria.

  Toți cei opt condamnați vor plăti câte 6.500 de lei, reprezentând cheltuielile judiciare.

  Cu toate acestea, sentința nu este definitivă, ei având drept de apel.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.