marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Trezirea la realitate! Rezultat mic pentru o echipă cu o conducere și mai mică: UTA – Botoșani 2-2

  de Lucian Dănilă | 12 februarie 2024, 10:46 PM | Sport | Topic special

  2

  „Astăzi e zi de meci”, o frază scurtă care activează mereu un sentiment de bucurie pentru orice utist, mai ales când meciul este acasă, pe arena Francisc Neuman. Astăzi, însă, a fost o zi tristă pentru UTA și nu spun asta prin prisma rezultatului ci o spun prin ceea ce s-a întâmplat înainte de joc, această demonstrație de putere a familiei Meszar, care și-a luat de o bună bucată de vreme clubul Aradului pe persoană fizică. Iar ce am văzut la meci nu a fost altceva decât trezirea la realitate, un rezultat mic pentru o echipă cu o conducere și mai mică…

  Nu mai are nicio jenă, niciun pardon, pur și simplu calcă orice în picioare iar orgoliul depășește paroxismul. Șleahta din conducerea grupării arădene, adică șeful clubului Alexandru Meszar susținut de cei din familia lui și de cei care nu au și nu au avut niciodată vreun cuvânt de spus, au exclus din conducerea clubului UTA chiar pilonul pe care a crescut această grupare începând din 2014 încoace: suporterii. Da, cu o oră înainte de meciul de astăzi cu Suporter Club UTA a fost exclus din Asociația AFC UTA prin votul membrilor, adică prin votul lui Meszar, Meszar, Meszar, Meszar, Meszar… Ar fi jignitor pentru oricine să amintim celelalte nume care în afara faptului că pun ștampile sau ridică mâna, nu au nicio treabă cu managementul unui club…

  „UTA se sprijină pe doi piloni foarte importanți, Primăria de o parte și suporterii”, spunea mereu Alexandru Meszar. Ce repede uită unii oameni…

  Iar din punct de vedere al fotbalului, a ceea ce am văzut pe excelentul gazon de pe Francisc Neuman, nu e decât trezirea la realitate. După două victorii, arădenii au început iar să viseze la play-off? Cu cine? Cu ce? UTA a arătat și astăzi că tot o echipă de jucat barajul pentru supraviețuire rămâne. UTA a arătat și astăzi că nu poate să bată echipele din coada clasamentului decât cu un noroc uriaș așa cum s-a întâmplat cu Dinamo. UTA a arătat că nici prin atitudine și nici prin valoarea echipei nu este cu nimic peste penultima clasată FC Botoșani… Ce play-off? Ce vis?

  uta botosani 4

  Echipa lui Rednic a fost apatică, parcă total nepregătită mental pentru acest joc cu FC Botoșani. Echipa arădeană a avut trei ocazii pe tot parcursul jocului, cele două șuturi ale lui Omondi pe lângă vinclu și faza care a dus la cornerul din care Ariel Lopez a egalat în minutul 90. Au mai fost golurile lui Căpușă 0 acel șut senzațional la vinclu – și al lui Lopez și cam atât.

  FC Botoșani poate plânge cu lacrimi amare pentru că a pierdut din nou două puncte cu UTA. Dacă în tur a fost tot 2-2 cu un gol egalizator reușit de arădeni în inferioritate numerică la ultima fază, acum a fost tot 2-2 cu un gol egalizator marcat de UTA tot în inferioritate numerică după eliminarea lui Ibrahima Conte din minutul 73 la acel fault la Florescu, dar în minutul 90.

  Echipa antrenată de Bogdan Andone a trimis mingea în bară prin Benzar, l-a pus la grea încercare pe Iacob prin Friday, a marcat două goluri după ce au profitat la maximum de două greșeli individuale făcute de Freitas și Mihai la centrul terenului și au mai ratat două-trei ocazii uriașe prin Lopez care a trecut pe lângă mingea centrată de Florescu, prin același Florescu când a fost blocat de Iacob în careul mic, sau prin Kaprof.

  Nu ne rămâne decât să ne trezim la realitate, să sperăm că UTA se va salva și în acest sezon și să ne obișnuim cu gândul că atâta timp cât avem o conducere care nu gândește decât să mențină echipa în Liga 1 nu vom vedea niciodată o echipă care să lupte pentru obiective mai îndrăznețe. UTA, în aceste condiții, va rămâne aceiași echipă mică care să întărească an de an cluburi precum CFR, Rapid sau FCSB, dar niciodată un club care să aibă aspirațiile celor trei amintite…

  UTA – FC Botoșani 2-2 (1-0)

  Căpușă 32, A. Lopez 90 / E. Lopez 51, E. David 55.

  UTA: Fl. Iacob – Căpușă, Conte, Benga, Rodrigues (59 Abeid) – C. Mihai (83 Ariel Lopez), Freitas (59 J. Pedro) – R. Pop (69 A. David), Fabry (69 V. Morar), Omondi – Luckassen.

  FC Botoșani: Ducan – Benzar, Sadiku, Miron, Țigănașu – E. David (74 Celea), Dican, Florescu (90+5 Aldair), Filip, Friday (46 Mitrov) – E. Lopez (67 Kaprof).

  Arbitri: C. Găman (Craiova) – la centru, M. Orbuleț (București) și S. Slabu (Brașov) – asistenți.

  clasament 21 1

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.