joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Treizeci și unu de cetăţeni străini, depistați de polițiștii de frontieră arădeni

  de Special Arad | 4 octombrie 2021, 11:44 AM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac și Nădlac II au depistat în acest sfârșit de săptămână treizeci și unu de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei automarfare și un microbuz.

  În data de 02.10.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, întrerupătoare electrice pe ruta Bulgaria-Germania.

  În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, trei cetăţeni străini.

  Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani.

  De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere conduse de doi cetățeni români, care transportau cutii cu condimente și saci de boabe de porumb pentru societăți din Franța și Marea Britanie. În urma controlului efectuat asupra mijloacelor de transport au descoperit, ascunși în compartimentele de marfă, unsprezece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan și India, cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani.

  Ieri, în jurul orei 03.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au oprit, în cadrul desfășurării activităților specifice, pe un drum județean, din apropierea localităţii Nădlac, un microbuz marca Iveco, înmatriculat în România și condus de un cetățean român care se îndrepta spre frontiera cu statul vecin.

  În urma verificării mijlocului de transport, în compartimentul destinat mărfurilor, au fost descoperiți șaptesprezece cetățeni străini. Persoanele au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Pakistan, India și Bangladesh, cu vârste cuprinse între 16 și 36 de ani.

  În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.