duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Trei puncte de ajutor anticaniculă au fost amplasate în municipiu. Ce recomandări face Primăria Arad

  de Special Arad | 12 august 2019, 8:51 AM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Primăria Municipiului Arad va pune în aplicare primele măsuri de combatere a caniculei, prin amenajarea unor puncte de distribuire a apei potabile și puncte de prim-ajutor în clădiri răcoroase sau instituții. Acestea vor fi activate în intervalul de valabilitate al avertizărilor meteorologice privind creşterea temperaturilor diurne codificate: cod galben , cod portocaliu sau roșu și vor funcționa între orele 11.00-19.00.

  Este vorba despre trei puncte anticaniculă al căror rol principal este să ofere primul ajutor persoanelor afectate de căldură. Acestea sunt amplasate ca și în anii precedenți, în holul din  Teatrul Clasic Ioan Slavici, la intrarea în  Palatul Administrativ și în Catedrala Ortodoxă Noua de la Podgoria.

  Canicula este prezentă aproape în fiecare vară, poate produce mari probleme de sănătate celor care nu respectă regulile de protecţie.

  Primăria Municipiului Arad recomandă tuturor cetăţenilor câteva măsuri de protecţie, astfel:

  – evitarea, pe cât posibil, a expunerilor prelungite la soare;

  – purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere, de culori deschise;

  – consumul zilnic a cel puţin 2 litri de lichide, fără a aștepta apariţia senzației de sete;

  – consumul de alcool, cafea și băuturi cu conținut ridicat de zahăr va fi evitat deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii;

  – se vor consuma fructe si legume proaspete;

  – se vor evita activitățile în exterior care necesită un consum mare de energie.

   

  Foto: Arhivă

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.