sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Puncte de ajutor anti-caniculă în municipiu

  de Special Arad | 25 iulie 2023, 8:59 AM | Știri Arad

  0

  Primăria Municipiului Arad reaminteşte populaţiei oraşului Arad că se pun în aplicare primele măsuri de combatere a caniculei, prin amenajarea unor puncte de distribuire a apei potabile și puncte de prim-ajutor în clădiri răcoroase sau instituții. Acestea vor fi activate în intervalul de valabilitate al  avertizărilor meteorologice privind creşterea temperaturilor diurne codificate: cod galben, cod portocaliu sau roșu și vor funcționa în zilele lucrătoare, între orele 12.00 – 17.00.

  Este vorba despre punctele  anti-caniculă al căror rol principal este să ofere primul ajutor persoanelor afectate de căldură. Acestea sunt amplasate la intrarea în  Palatul Administrativ, Teatrul Clasic Ioan Slavici și în Catedrala Ortodoxă Nouă de la Podgoria.

  Canicula este prezentă aproape în fiecare vară, poate produce mari probleme de sănătate celor care nu respectă regulile de protecţie.

  Primăria Municipiului Arad recomandă tuturor cetăţenilor câteva măsuri de protecție, astfel:

  – evitarea, pe cât posibil, a expunerilor prelungite la soare;

  – purtarea pălăriilor de soare, a hainelor lejere, de culori deschise;

  – consumul zilnic a cel puţin 2 litri de lichide, fără a aștepta apariţia senzației de sete;

  – consumul de alcool, cafea și băuturi cu conținut ridicat de zahăr va fi evitat deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii;

  – se vor consuma fructe si legume proaspete;

  – se vor evita activitățile în exterior care necesită un consum mare de energie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.