vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Trei persoane au fost arestate în urma unui incendiu izbucnit într-o mină unde şi-au pierdut viața 52 de oameni

  de - | 26 noiembrie 2021, 7:29 AM | Internaţional

  0

  Bilanțul unui accident de mină petrecut în Siberia a crescut dramatic, joi seara, ajungând la 52 de morți, potrivit presei ruse. Printre cei care și-au pierdut viața se numără și șase salvatori de la serviciul de urgență, care, potrivit unor informații preliminare, ar fi rămas fără oxigen în butelii.  Șeful minei, adjunctul acestuia și șeful de șantier au fost arestați în urma acestei tragedii.

  Atât agenția rusă de știri de stat Tass, cât și agenția privată Interfax au raportat că joi seară numărul morților a crescut la 52, iar o sursă din cadrul serviciilor de urgență a declarat pentru Tass că „nimeni nu a mai rămas în viață”.

   

  Căutarea de eventuali supraviețuitori au fost întrerupte în cursul serii, din cauza temerilor că nivelurile periculos de ridicate de metan din mină ar putea provoca o explozie.

   

  Președintele rus Vladimir Putin a reacționat și a spus că speră să fie salvați cât mai mulți oameni, vorbind despre „o mare tragedie”.

   

  În 2016, autoritățile au evaluat siguranța celor 58 de mine de cărbune din țară și au declarat că 34 la sută dintre ele sunt potențial nesigure. Lista nu includea la acel moment mina Listviajnaia.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.