duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Trei medalii de argint şi două menţiuni speciale, la prima participare a României la Olimpiada de Fizică a Asiei

  de Special Arad | 20 mai 2014, 1:20 PM | Educaţie

  0

  Lotul olimpic al României a obţinut trei medalii de argint şi două menţiuni la prima participare la Olimpiada de Fizică a Asiei (11-18 mai/Singapore), transmite Ministerul Educației Naționale.

  Dan Ştefan Eniceicu (clasa a X-a), Tudor Costel Creţu (clasa a X-a) şi Cristian Alexandru Frunză (clasa a XI-a), toţi elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Capitală, au câştigat medaliile de argint. Dan Ştefan Eniceicu a primit şi premiul special pentru reaizarea celui mai creativ experiment. Cele două menţiuni speciale au fost acordate Ilenei Rugină (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Capitală) şi lui Ioan Ignat (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa).

  Aflată la a XV-a ediţie, Olimpiada de Fizică a Asiei este o competiţie destinată exclusiv ţărilor de pe continentul asiatic. Participarea României reprezintă o premieră, invitaţia adresată ţării noastre fiind o recunoaştere a prestigiului dobândit de olimpicii români prin performanţele reuşite de-a lungul anilor la Olimpiada Internaţională de Fizică, în urma cărora România ocupă locul I în Europa şi se clasează printre primele 5 în lume.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.