duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Trei bărbați, prinși fără permis pe șosele în județ. În ultimele 24 de ore, s-au dat în total 143 de sancțiuni contravenționale

  de Special Arad | 4 februarie 2024, 1:53 PM | Lipova | Livada | Şimand | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Un bărbat de 46 de ani, din Livada, și un bărbat de 35 de ani, din Lipova, au fost depistați de polițiștii arădeni, în ziua de 3 februarie, în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice, iar un tânăr de 18 ani, din Șimand, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un moped neînmatriculat, pe drumurile publice. Niciunul din cei în cauză nu deține permis de conducere. În plus, în ultimele 24 de ore au fost aplicate 143 de sancțiuni contravenționale.

  În toate cauzele a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

  „Atragem atenția conducătorilor de vehicule că persoanele fără permis, sub influența alcoolului și/sau drogurilor, care cauzează un accident urmat de moartea victimei, vor executa pedeapsa dispusă de instanță în regim de detenție”, anunță Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Arad.

  143 de sancțiuni contravenționale, în ultimele 24 de ore

  De asemenea, IPJ Arad mai transmite că în ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

  Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 143 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 58.700 de lei, din care 24 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 99 de persoane au fost testate pentru consum de alcool și droguri.

  Au fost reținute 6 permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.

  În cadrul acțiunilor desfășurate, șoferilor le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative intrate în vigoare la data de 7 iulie 2023, conform cărora, săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, de către un șofer care a condus fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, se pedepsește cu închisoarea, fără posibilitatea ca instanța să dispună suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

  „Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări”, anunță IPJ Arad.

  Acțiuni preventive ale polițiștilor în județ

  Polițiștii orașelor Sântana, Curtici și Chișineu-Criș au desfășurat, în perioada 2-3 februarie, câte o acțiune preventivă, pe raza de competență.

  La Sântana, activitățile s-au desfășurat în seara zilei de 2 februarie, împreună cu polițiștii orașelor Curtici și Pâncota, ai Secției Rurale 3 Chișineu-Criș, precum și cu sprijinul jandarmilor arădeni. Pe parcursul a 4 ore, au fost legitimate 98 de persoane, verificate 77 de autovehicule, și testate pentru consum de alcool și droguri 56 de persoane. Au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 14.800 de lei, reținute 3 permise de conducere și retrase tot atâtea certificate de înmatriculare.

  Pe raza de competență a orașului Curtici, împreună cu polițiștii de transporturi și jandarmi arădeni, au fost legitimate 73 de persoane și verificate 51 de autovehicule. 15 persoane au fost testate pentru consum de alcool și droguri. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 11.000 de lei, fiind retras un certificat de înmatriculare.

  Polițiștii orașului Chișineu-Criș, împreună cu cei ai Secției Rurale 3 Chișineu-Criș și jandarmi arădeni au legitimat 58 de persoane și au verificat 52 de autovehicule. 28 de persoane au fost testate pentru consum de alcool și droguri, fiind constatate 2 infracțiuni la regimul circulației rutiere. Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 6.600 de lei, fiind reținut un permis de conducere.

  În cadrul acestor activități, șoferilor le-au fost aduse la cunoștință prevederile legale intrate în vigoare în luna iulie a anului 2023, conform cărora, săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, de către un șofer care a condus fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, se pedepsește cu închisoarea cu executare.

  Acțiunile polițiștilor au caracter permanent, și se desfășoară atât în municipiu cât și în județ.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.