joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Trei bărbaţi depistaţi la frontieră cu cărţi de identitate belgiene false

  de Special Arad | 22 februarie 2016, 2:44 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F Curtici au depistat trei bărbaţi care au încercat să intre ilegal în România, folosindu-se de cărţi de identitate belgiene false.

  La sfârşitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-au prezentat pentru a intra în ţară, ca pasageri într-un tren care circula pe relaţia Budapesta-Sofia, trei persoane de sex masculin care s-au legitimat cu cărţi de identitate purtând însemnele autorităţilor belgiene.

  Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoanele în cauză nu sunt cele din documentele prezentate, motiv pentru care acestea au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări.

  Astfel, s-a stabilit că cei trei bărbaţi nu deţineau asupra lor documente reale, cele prezentate la control fiind false.

  Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bărbaţilor, un turc, un algerian şi un apatrid, cu domiciliul în Germania şi vârste cuprinse între 24 şi 26 ani.

  În cauză au fost intocmite actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat în grup.

  În baza acordului între Guvernul României şi Guvernul Ungariei privind readmisia cetăţenilor proprii şi a altor persoane, cei trei bărbaţi au fost predaţi autoritatilor maghiare, în vederea continuării cercetărilor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.