sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Trei absenți pentru UTA! Hlistei, Varga și Copil nu joacă cu Filiași

  de Lucian Dănilă | 25 septembrie 2014, 4:05 PM | Sport

  0

  UTA nu se poate baza pe trei jucători de bază la partida de sâmbătă, de pe teren propriu, în compania echipei antrenate de Gheorghe Ciurea, CSU Filiași. Se știa de suspendarea lui Cătălin Hlistei, dar alături de acesta vor lipsi, fiind accidentați, Norbert Varga și Dumitru Copil.

  Roland Nagy, antrenorul formației arădene, a vorbit în termeni foarte frumoși despre adversara de sâmbătă. „Filiași este o necunoscută. O nou promovată care are un antrenor, Ciurea, pe care am avut șansă să îl văd ca jucător la Universitatea Craiova, și chiar să joc contra lui. Este o echipă care a câștigat cu 3-0 la Giarmata. Nu avem voie să o subestimăm. Venim după o perioadă frumoasă, de trei jocuri bune, cu două victorii și un egal. Vrem doar să rămână cele trei puncte la noi”, spune tehnicianul.

  Varga și Copil, șanse minime să joace

  Întrebat despre posibilitatea ca Varga și Copil să evolueze în meciul cu gruparea olteană, Nagy a fost tranșant: „minime”. „Cătălin Hlistei este un jucător care a avut realizările lui, atât la baraj, cât și în campionat sau Cupa României. Este un jucător în creștere. S-a întâmplat să fie eliminat, iar eu sper ca cel care îi va lua locul să profite, să vină cu un plus și sper să facem alegerea benefică echipei. Norbi Varga și Dumitru Copil sunt incerți. Sper ca cei care intră să nu lase să se vadă lipsa vreunui jucător”, a adăugat Roli. Ca variante pentru banda stângă ar fi Burlă și Michel Vlad, iar un alt jucător care ar putea fi titularizat este Voicu. „Adrian Voicu este un jucător cu personalitate, cu experiență, și-a revenit după accidentare și bate la ușa titularizării”, spune Nagy.

  Roli exclude folosirea ca mijlocaș de bandă a lui Cipri Rus, care din punctul său de vedere este un atacant, acela fiind postul în care dă cel mai bun randament.

  „Filiași joacă mai bine în deplasare”

  „Îmi place să îmi fac temele. La Filiași există o emulație, obiectivul lor este cel de a rămâne în Liga a 3-a. Am discutat cu cineva care i-a văzut pe teren propriu, un teren prost, mic, denivelat, unde jucau cu mingi lungi. Când joacă în deplasare, am înțeles că lasă o impresie total diferită. Este genul de echipă olteană cu posesie bună și dinamică bună. Dăm adversarului respectul care se cuvine, dar ei trebuie să simtă că joacă pe terenul echipei UTA”, a continuat antrenorul echipei UTA.

  Sunt prea puține meciuri într-un sezon

  „Noi am făcut o pregătire pentru 40 de jocuri, sau 34. În actualul sistem, vacanța este foarte lungă. Sunt foarte puține jocuri. În acest sistem nu ne putem permite luxul de a face pași greșiți, de aceea tratăm cu maximă seriozitate și meciurile cu echipele mai puțin cunoscute, cum ar fi chiar Filiași”, spune Roli, vorbind despre eliminarea sistemului cu play-off și play-out.

  Apoi, s-a referit la situația deplorabilă din fotbalul arădean: „dacă Gloria dispare, suntem singura echipă din Arad care trăiește. Nu mai e ca pe vremea noastră când mai erau echipe bune ca Vagonul, Strungul, CFR, Inter Arad și altele. Suferim, mergem la vale. Pe vremea noastră să ajungi la UTA trebuia să treci prin multe examene ale fotbalului…”

  IMG_3497

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.