duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Tranzacție surprinzătoare în România. Cel mai mare transportator român, arădeanul Simion Apreutese, intră pe o altă nouă piață

  de Special Arad | 16 februarie 2023, 9:50 AM | Business | Știri Arad | Topic special

  0

  După ce a dezvoltat firma International Alexander până la momentul în care, în 2023, toate topurile și cataloagele o indică a fi cea mai puternică societate de transport cu capital majoritar românesc, familia Apreutese a făcut o achiziție cel puțin surprinzătoare pentru mulți, dar probabil calculată la nivel de management. De altfel, în ultimii ani, soții Apreutese s-au „rebranduit”, în sensul că au ales să investească și în alte domenii decât transporturi, amintind aici imobiliare, comerț electronic sau producția de componente auto.

  Deunăzi, ca să facem referire la ultima dintre aceste achiziții care definesc practic și căile diversificate pe care au intrat, soții Apreutese au decis și au achiziționat 50 la sută din acțiunile celei mai mari agenții de organizare de show-uri din România, Headline Management Agency (fosta Global Headliners). Negocierile au fost purtate cu impresarul și organizatorul de evenimente Călin Crețu, acesta fiind de acord să devină coproprietar pentru că dorește să dezvolte societatea și probabil că avea nevoie de capital. Agenția Global Headliners a fost lansată în ianuarie 2021, având astăzi în portofoliu peste 30 dintre cei mai cunoscuți comedianți – susține Profit.ro.

  Cifra de afaceri a holdingului fondat în urmă cu 20 de ani de Simion Ioan Apreutese a fost de 200 milioane euro în 2021, iar pentru anul trecut, așteptările International Alexander au fost de 257 milioane euro.

   

  Sursa foto: GSP

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.