sâmbãtã, 9 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Transgaz dă vina pe constructor pentru explozia în urma căruia patru oameni au murit și 5 sunt răniți

  de Special Arad | 21 septembrie 2023, 2:01 PM | Naţional

  0

  Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA a transmis joi într-un comunicat, în legătură cu explozia produsă miercuri noapte la Călimănești, că firma de construcții care execută lucrările la autostrada A7 nu avea aviz de relocare a conductei de gaz care se intersectează cu traseul autostrăzii. Avizul trebuia emis de Transgaz.

  „Constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea «Autostrada Focșani – Bacău (inclusiv rețele de utilități) cu amplasamentul pe teritoriul județului Vrancea», acesta nedeținând avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect”, se arată în comunicatul Transgaz.

  Firma care execută lucrările la autostrada A7 aparține omului de afaceri Dorinel Umbrărescu. Muncitorii lucrează în trei schimburi, pentru a termina mai repede lucrările, ceea ce explică prezența lor pe șantier după miezul nopții.

  Societatea mai precizează că, după producerea exploziei, în jurul orei 01:15, „reprezentanții Transgaz s-au deplasat imediat la fața locului, au întreprins toate măsurile tehnice necesare pentru stingerea flăcării, izolarea conductei de transport gaze naturale, eliminând orice alte riscuri pentru viața umană și mediul înconjurător”. Transgaz arată că „nu au fost afectați furnizori sau consumatori de gaze naturale, SNTGN Transgaz SA luând toate măsurile tehnice necesare pentru asigurarea alimentării cu gaze naturale a zonei”.

  Citește și: Patru persoane carbonizate în urma unei explozii la o magistrală de gaz din Călimănești

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.