joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Tramvai Imperio care circulă pe ruta Făt-Frumos – Gara Aradul Nou, împotmolit în „iarbă”

  de Special Arad | 25 iulie 2023, 6:19 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  foto: Facebook/Daniela Arieta Sabău

  „S-a «înierbat» tramvaiul!” a fost reacția arădenilor pe Facebook, unde a fost postată o fotografie care arăta un tramvai Imperio care circula pe ruta Făt-Frumos – Gara Aradul Nou, oprit între Gara CFR și Podgoria, în această după masa, cu o grămăjoară de iarbă strânsă în fața mijlocului de transport în comun. La fața locului au venit angajații CTP, din câte se poate observa din fotografii, și au îndepărtat ruloul de iarbă din calea tramvaiului.

  Cel mai probabil ruloul de iarbă s-a strâns sub tramvai în timp ce acesta rula.  Dacă și în acest caz este vorba despre înierbarea liniilor de tramvai, așa cum s-a făcut și pe Calea Aurel Vlaicu,  este clar că pe acest tronson procedura nu prea a reușit.

  Proiectul de „înierbare” a spațiilor dintre liniile de tramvai din municipiu a fost aprobat în Consiliul Local Municipal în noimebrie 2022, cu scopul de a reduce emisiile de CO2 din oraș, iar prima dată s-a început cu liniile de pe Calea Aurel Vlaicu. Înierbarea nu este făcută cu iarbă de tip „gazon”, ci cu un soi special de licheni numiți „sedum” care nu necesită o îngrijire deosebită, fiind rezinstenți la secetă.

  Modul în care muncitorii au aplicat rulourile peste stratul special de pietriș se pare că lasă de dorit pe anumite porțiuni.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.