joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Noi amănunte în legătură cu tragedia de luni, atunci când femeia de 55 de ani a murit târâtă de tramvai. Vatmanul e în concediu

  de Ioana Costaș | 16 august 2023, 4:06 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  6

  Decesul femeii în vârstă de 55 de ani, survenit după ce mâinile i-au fost prinse de ușa tramvaiului – în timp ce încerca să coboare scaunul rulant în care se afla fiica sa în vârstă de 12 ani – iar apoi a fost târâtă câțiva metri de mijlocul de transport în comun declanșează mai multe anchete. Compania de Transport Public (CTP) Arad a demarat propriile cercetări și spune că victima a coborât pe prima ușă a ultimului vagon, cea care, în mod normal, este folosită pentru urcarea în tramvai, vehiculând varianta unei culpe comune în producerea incidentului.

  Întrebat dacă becul din cabina vatmanului, cel care îl anunță că ușile s-au închis, era aprins în momentul incidentului, directorul tehnic al CTP Arad, Cătălin Baltă, spune că: „Depinde cât de închisă este ușa. Dacă ușa este închisă în jur de 75/80 la sută, ea nu mai sesizează, doar patinează. Ușile patinează și vatmanul își imaginează că ușa este închisă. Suplimentar ar trebui să se asigure în oglinzile retrovizoare. Părerea noastră e că ar fi o culpă comună”.

  De altfel, vatmanii spun că vizibilitatea scade spre capătul tramvaielor.

  În ceea ce-l privește pe cel care conducea mijlocul de transport în comun în momentul incidentului, acesta s-a ales cu permisul suspendat și a primit dovadă de circulație. Vatmanul se află acum în concediu medical, fiind afectat de cele întâmplate.

  Citește și: Cum s-a produs tragicul accident de tramvai pe Calea Aurel Vlaicu | Atenție! Imagini cu puternic impact emoțional!

  „Are dovadă de circulație de 15 zile. Vatmanul nu se află pe traseu. Așteptăm să vedem ce se va întâmpla. Vatmanul era extrem de afectat. Nu știa să spună decât că nu a observat-o pe femeie. S-a luat după acel martor de bord, care s-a aprins că ușile sunt închise, a văzut-o pe femeie coborând, apoi nu a mai coborât nimeni… A fost momentul în care el s-a asigurat, a închis ușile. Trebuia să se mai uite în oglindă încă o dată înainte de plecare, nu a făcut-o probabil. Acela a fost momentul în care probabil femeia s-a întors să ia căruciorul, când el a dat comanda de închidere a ușilor”, a explicat directorul general al CTP, Claudiu Godja.

  Femeia de 55 de ani era și asistenta personală a fetei de 12 ani, aflată în scaunul rulant. După producerea accidentului, fata de 12 ani a fost preluată de fratele ei mai mare, iar tatăl lor este așteptat să sosească din Spania.

  „Din verificările noastre fetița este bine. A fost preluată de fratele ei mai mare, este îngrijită, tatăl urmând să vină din Spania, ca apoi să luăm legătura și cu el și să vedem care sunt intențiile în ceea ce privește minora în cauză”, a precizat Erika Stark, directorul general al DGASPC Arad.

  Între timp, au apărut noi imagini privind modul în care a avut loc incidentul, acestea fiind surprinse de camerele de vedere montate în interiorul vagonului mijlocului de transport în comun.

  În imagini se vede cum femeia s-a pregătit să coboare. S-a ridicat de pe scaun și a asteptat ca tramvaiul să oprească în stație. A coborât prima și o altă persoană din tramvai sare să o ajute. Nu a mai apucat pentru că tramvaiul s-a pus în mișcare, iar femeia a căzut între șine și bordura stației de tramvai.

  Citește și: Mama fetiței de 12 ani, care a fost târâtă de tramvai în zona UTA deoarece nu a dat drumul căruciorului în care se afla fiica sa, a murit la spital

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Senzorii aia de la usa, din declaratiile menționate mai sus, înseamnă ca nu funcționează corect. Usa e închisă cand e 100%. Daca e 75% închisă, înseamnă ca in cei 25% se află ceva, de data aceasta a fost o viață umană.

   Dupa procedurile ce le aveți la CTP, ce intreținere au tramvaiele acestea daca circula cu astfel de defecțiuni? Asa ceva este inacceptabil si ma surprinde ca nimeni nu are o problema cu asta!!

   DOAMNA PUTEA FI IN VIATA AZI DACA FUNCȚIONA SENZORUL, DA? DA!!
   Dar au preferat să lase in circulație tramvaie la care senzorul de la usa nu funcționează bine si a fost o chestie de timp pana cand cineva a plătit pretul suprem.

   +15 voturi
   +1
   -1
  2. cica vatmanul isi imagineaza ca usa e inchisa :)))

   si cica prima usa de la ultimul vagon este normal folosita pt urcare :)))

   bah, astia chiar asa prosti is???

   1. cand e aglmoeratie, ce faci? nu cobori la prima usa ci strabati vagonul pana la cea din mijloc??? prin aglomeratie???

   2. avem senzori si encodere care iti masoara pozitia la micron si ei pun rahaturi de senzori si apoi vatmanul isi imagineaza???

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.