joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Tragedie evitată de mecanicul de locomotivă! Trenul care circulă pe ruta Arad-Nădlac, la un pas de dezastru

  de Mihai Todoca | 19 mai 2023, 7:36 PM | Știri Arad | Topic special

  3

  În urmă cu aproximativ jumătate de oră, trenul care circulă pe ruta Arad-Nădlac a fost la un pas de tragedie, o bucată din șina de cale ferată fiind ruptă astfel că exista un mare risc ca locomotiva să iasă de pe șine. Din fericire, mecanicul de locomotivă a observat la timp acest lucru și a oprit trenul înainte de porțiunea defectuoasă, călătorii fiind în afara oricărui pericol.

  Incidentul a avut loc la ieșire din Pecica către Semlac, iar acum se așteaptă intervenția unui sudor, care, din informațiile noastre, ar trebui să ajungă tocmai de la Arad.

  Operatorul rutei este Regio Trans, o firmă din Brașov, care a preluat ruta după ce CFR a avut intenția de a o închide.

  Deși se estimează că intervenția ar dura aproximativ jumătate de oră, unii călători spun că se pregătesc să aștepte mai multe ore, iar unii dintre ei au apelat la rude pentru a fi preluați cu mașinile.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Comentariu este dea dreptul caraghios . Mecanicul de locomotiva putea obseva SINA RUPTA la cel mut 10 m . Distanta de franare e mult mai mare . Peste acea sina rupta se putea pilota trenl cu 5 km/h . Sina nu se sudeaza , se inlocuieste sau cum vreti voi ..se schimba . Comentariu este de rasul curcilor .

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. Ma indoiesc ca trenul sa fi avut viteza mai mare de cat ai pedala pe bicicleta pe o ruta in care cfr nu a investit zeci de ani si a vrut sa o inchida. La cum arata traversele alea de lemn, ruptura din sina e cea mai mica problema. Sinele nu se inlocuiesc, maxim se intoc pe partea ailalta, ca fierul e scump si munca e grea. Maxima tragedie ce se putea intampla era sa ii plece unui calator pietrele de la rinichi de la hurducatura. Titlul articolului te face sa te gandesti ca la noi trenurile circula cu 200 km/h constant si orice problema la linie l-ar face sa deraieze spectaculos.

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.