vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Traficul feroviar va fi reluat treptat în Grecia, din 22 martie

  de - | 15 martie 2023, 8:21 AM | Internaţional

  0

  Accidentul feroviar din Grecia

  Traficul feroviar din Grecia va fi reluat treptat din 22 martie, la trei săptămâni după accidentul feroviar grav care a avut loc pe 28 februarie şi în urmă căruia şi-au pierdut viaţa 57 de persoane, a declarat marţi ministrul Transporturilor, Georges Gerapetritis, informează Hotnews, citând AFP.

  El a precizat că traficul va fi reluat mai întâi pentru „trenurile interurbane (de pasageri) care leagă portul Pireu de lângă Atena de aeroportul internaţional” al capitalei, Eleftherios Venizelos, trenurile de marfă care leagă Thriasio din departamentul Attica de Salonic şi trenurile regionale din nordul ţării.

  Pe 27 martie, trenurile locale care leagă oraşele din Peloponez (sud-vest) vor circula din nou, în timp ce traficul trenurilor de pasageri între Atena şi Salonic nu va începe decât pe 1 aprilie. La mijlocul acestei linii, în apropierea oraşului Larissa, a avut loc pe 28 februarie coliziunea dintre un tren de pasageri şi un tren de marfă, cel mai grav accident petrecut în Grecia în ultimii ani.

  Accidentul a fost atribuit în principal „unei greşeli” a şefului de staţie din Larissa, care a fost acuzat şi arestat preventiv. El a scos însă la iveală şi „patologiile cronice datorate omisiunilor sau indiferenţei” guvernelor din ultimii ani şi a provocat furie în ţară împotriva guvernului conservator elen, care nu a realizat modernizarea securităţii căilor ferate, potrivit Hotnews.

   

  Citește și: Tragedie feroviară în Grecia, cel puțin 36 de oameni au murit. „Primele două vagoane nu mai există” • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Proteste în Grecia după carnagiul feroviar în care au murit cel puțin 43 de oameni

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.