joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Traficanții de migranți din Arad, în arest preventiv sau în arest la domiciliu. 15 mii euro, prețul pentru transportarea străinilor în țări din vestul Europei (Video)

  de Ioana Costaș | 1 martie 2023, 9:41 PM | Știri Arad

  0

  Mașini de Poliție, în fața Parchetului

  22 de persoane au fost prezentate astăzi judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad cu propunerea luării unei măsuri preventive. 11 dintre cele 22 au fost arestate preventiv, în timp ce alte 11 au fost plasate sub măsura preventivă a arestului la domiciliu, totul la solicitarea procurorului de caz din cadrul DIICOT Arad. În dosarul care privește traficanții de migranți, ambele măsuri preventive au fost luate pentru o perioadă de 30 de zile.

  Cele 22 de persoane sunt acuzate de constituirea unui grup infracţional organizat, având ca scop infracţiunea de trafic de migranţi, trafic de migranţi în formă calificată (în scopul de a obţine un folos material) şi continuată, complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fals privind identitatea (acţiunea de încredinţare a paşaportului unei alte persoane spre a fi folosit fără drept pentru ieşirea din ţară, complicitate la trafic de migranţi în formă calificată, în scopul de a obţine un folos material) şi continuată si complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Parte din membrii gruparii sunt acuzati si de trafic de droguri de risc, fără drept, în formă continuată si efectuarea de operatiuni cu substante susceptibile a avea efecte psihoactive, fără drept, fără a deţine autorizaţiile necesare.

  Potrivit informațiilor pe care le deținem, costul preluării unui grup de migranți și a transportării acestuia până la destinația finală, o țară din vestul Europei, se ridica până la 15.000 de euro.

  44 de mandate de aducere au pus în aplicare polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Arad, sub coordonarea DIICOT Arad, în cadrul descinderilor ce au avut loc marți, 28 februarie, la Arad. La final, 22 de persoane au fost reținute pentru 24 de ore, acestea fiind prezentate astăzi în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad.

  În total, marți, 28 februarie, au avut loc 50 de percheziții domiciliare în județele Arad, Timiș, Satu-Mare, Caraș-Severin, Alba, Olt, Dâmbovița, dar și în municipiul București, pentru destructurarea grupării infracționale care avea ca scop principal adăpostirea în locaţii aflate pe teritoriul României şi ulterior transportarea grupurilor de migranţi spre ţări din Europa Centrală sau de Vest, prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea obținerii de importante foloase materiale (detalii AICI).

  38 dintre cele 50 de percheziții au fost efectuate în dosarul instrumentat de SCCO Arad, sub coordonarea DIICOT Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.