miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Trafic restricționat temporar pe teritoriul Ungariei pentru automarfarele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone

  de Special Arad | 17 mai 2024, 12:20 PM | Regional

  0

  Autorităţile de frontieră din Ungaria ne-au adus la cunoştinţă faptul că în acest sfârșit de săptămână,  circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe teritoriul Ungariei.

  Circulaţia pentru acest tip de vehicule se va derula după următorul program:

  Intervalul orar (ora României)                           Trafic autovehicule cu o capacitate mai mare de 7,5 tone

  19.05.2024, intervalul orar 07.00 – ora 23.00                    Restricţionat

  20.05.2024, intervalul orar 07.00 – ora 23.00                   Restricţionat

  Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de  20.05.2024 este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare.

   

  Restricţiile NU se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile ori supuse unui anumit regim de temperatură.

  Având în vedere cele mai sus menţionate, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulație pe drumurile publice din Ungaria.

  Precizăm faptul că în aceste intervale de timp, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.

  Autorităţile de frontieră din cele două state vor ține permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricțiilor de circulație pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfășoare operativ (ex. folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor).

   

  Recomandări:

  La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

  De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată si pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.