duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Trafic de migranți la frontierele Nădlac și Nădlac II. Nouă cetățeni străini depistați ascunși în două mijloace de transport

  de Ioana Costaș | 18 martie 2024, 10:45 AM | Știri Arad

  0

  (foto: Poliția de Frontieră)

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac și Nădlac II au depistat nouă cetăţeni din Sri Lanka, Siria și Turcia, cu vârste cuprinse între 21 și 52 de ani, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-o autoutilitară, respectiv un camion. Șoferii celor două mijloace de transport sunt cercetați pentru trafic de migranți.

  În data de 17 martie, în jurul orei 19:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român în vârstă de 22 de ani, la volanul unei autoutilitare înmatriculate în România. Tânărul se deplasa fără încărcătură pe ruta România-Ungaria.

  În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, într-un loc special amenajat – perete dublu – șapte cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 23 și 48 de ani, intrați legal în România în baza documentelor personale”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Arad.

  De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac poliţiştii de frontieră au efectuat controlul asupra unui automarfar condus de un cetăţean turc. În urma controlului au fost depistați – în cabina șoferului din capul tractor – doi cetăţeni străini. În cadrul verificărilor s-a stabilit că sunt cetățeni din Siria și Turcia, în vârstă de 21, respectiv 52 de ani, intrați legal în România.

  În ambele cazuri, colegii noștri efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijloacele de transport, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a anunțat STPF Arad.

  Citește și: Optsprezece migranți, depistați în tentativă de trecere ilegală a frontierei

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.