joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Trafic crescut cu 20 la sută la frontiere, în minivacanța de Paști. Granițele cu Ungaria, cele mai tranzitate

  de Ioana Costaș | 18 aprilie 2023, 4:11 PM | Știri Arad

  0

  Traficul prin punctele de trecere a frontierei a crescut în minivacanța de Paști cu 20 la sută – față de aceeași perioadă a anului trecut – anunță Poliția de Frontieră, care precizează că granița cu Ungaria a fost cea mai tranzitată în perioada menționată.

  „În ceea ce privește tranzitul prin punctele de frontieră, în această perioadă, s-a constatat o creștere a numărului de persoane și turisme, cu aproximativ 20% faţă de perioada similară din 2022”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

  Potrivit acestora „comparativ cu intervalul de timp similar al anului trecut, când în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale se înregistrau valori de trafic ridicate cu preponderență pe sensul de intrare în țară, pentru că mulți cetățeni români se întorceau acasă, în acest an au fost valori mai mari de trafic pe sensul de ieșire din țară”.

  În minivacanța de Paști, cea mai tranzitată frontieră a fost cea cu Ungaria pe unde, potrivit Poliției de Frontieră „în același interval de timp, au efectuat formalitățile aproximativ 210.000 persoane cu peste 86.000 de mijloace de transport, pe ambele sensuri de deplasare. Valori ridicate de trafic s-au înregistrat și în punctele aeroportuare, care au fost tranzitate de 204.000 persoane, dar și prin punctele de frontieră de la graniţa cu Bulgaria care au fost tranzitate de 140.000 de persoane și 65.000 de mijloace de transport”.

  Prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II Autostradă, în perioada 14-16 aprilie, au trecut peste 60.300 de persoane (peste 36.700 de persoane pe sensul de intrare în țară și peste 23.600 de persoane pe cel de ieșire) cu aproximativ 21.400 de mijloace de transport, în timp ce frontiera Nădlac I, în aceeași perioadă, a fost tranzitată de peste 7.800 de persoane (aproximativ 3.700 de persoane pe sensul de intrare și peste 4.100 de persoane pe cel de ieșire) cu circa 3.600 de mijloace de transport.

   

  Citește și: Trafic intens la frontiera Nădlac II Autostradă. Se așteaptă 80 de minute pe sensul de ieșire din țară

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.