Traducere Google – detectarea automată a limbii de către cameră este tot mai aproape

  de Special Arad | 28 mai 2019, 12:35 PM | IT

  0

  Vrem, nu vrem, smartphone-ul este parte a vieții noastre, este un lucru fără de care nu uităm să plecăm de acasă. Recent un studiu efectuat în Italia a relevat că „smartphone-ul rămâne cel mai iubit dispozitiv” pentru 89% dintre cei intervievați. El este considerat un partener de viață de neînlocuit și, chiar dacă nu există nici un studiu în acest sens, probabil că aici rata divorțurilor este foarte aproape de zero!

  Apar permanent noi facilități pe telefoanele noastre, acum Google Translate se pregătește să primească noi funcții legate de traducerea prin intermediul camerei, pentru smartphone.

  Detectarea automată a limbii este foarte apropae de a fi implementată de Google. Odată ce aparatul foto a fost pornit din aplicație, Google Translate vă va solicita să încadrați textul și apoi să-l evidențiați. După ce această primă fază a fost încheiată, Google Translate va recunoaște automat limba afișată, oferind o traducere instantanee a ceea ce este încadrat. Cu toate astea, în versiunea curentă a serviciului Google Translate, limba de tradus trebuie selectată înainte de a încadra textul.

  Conform site-ului italian HDBlog, noua aplicație Google va aduce o îmbunătățire substanțială a traducerilor efectuate. Pentru moment, vă amintim că Google Translate acceptă și traduce din 103 limbi dintre care 59 chiar și în absența conectivității la internet. Cu noua aplicație vor fi acceptate traduceri și în limba română.

  Modificările anticipate de mai sus nu sunt în prezent active și pot fi utilizate numai o dată lansate cu o actualizare ulterioară a aplicației Android.

  Compania Google este, prin urmare, din ce în ce mai hotărâtă să distrugă barierele lingvistice prin căutarea unor modalități simple și imediate. Vă reamintim că, la ultima conferință Google I/O 2019, ce a avut loc între 7 – 9 mai la Mountain View, se anticipa sosirea viitoare a funcției Google Lens care vă permite să vizualizați text suprapus pe imaginea care descrie originalul.

  Este posibil ca Google Traducere să solicite permisiuni pentru a accesa următoarele funcții:

  •  microfon, pentru traducerea vorbirii;

  •  camera foto, pentru traducerea textului folosind camera foto;

  •  SMS, pentru traducerea mesajelor text;

  •  stocare externă, pentru descărcarea datelor de traducere offline;

  •  conturi și date de conectare, pentru sincronizare și conectare pe dispozitive.

  Un excelent și ușor sistem de traducere este folosit pe Samsung Galaxy Note 9 cu ajutorului stiloului S Pen. Puteți utiliza stiloul S Pen pentru a trece peste textul de pe ecran și pentru a vedea o traducere live a textului. Trebuie doar să scoateți stiloul S Pen din telefon, apăsați Traduceți » apoi OK. Atingeți limba pe care doriți să o utilizați ca limbă sursă. Implicit, limba în care va fi tradus textul va fi limba de sistem a telefonului. Dacă doriți să modificați acest lucru, atingeți a doua limbă și selectați limba pe care doriți să o utilizați. Plasați S Pen-ul peste un cuvânt pentru a vedea o traducere a acelui cuvânt. Pentru a traduce mai mult de un singur cuvânt, atingeți pictograma Tip de traducere alături de limba sursă. Plasați S Pen-ul peste textul pe care doriți să-l traduceți. Glisați pentru a acoperi întregul text pe care doriți să-l traduceți pentru a afișa traducerea.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.