Tradiția se păstrează la Olari. Azi e „Ziua Mascaților”

  de Special Arad | 26 februarie 2020, 12:23 PM | Olari | Știri Arad

  0

  Comunicat. Primarul comunei Olari, Petru Răuţ, împreună cu reprezentanți ai Centrului Cultural Judeţea au participat astăzi la “Ziua Mascatilor” (Farsang).
  Aceasta sărbătoare, organizată în fiecare an la Olari, semnifică alungarea spiritelor rele, fiind un obicei de sute de ani, care încă este păstrat cu sfințenie, un obicei din străbuni, care semnifică alungarea iernii și întâmpinarea primăverii.
  Cu această ocazie, tinerii români şi maghiari din comună au colindat străzile îmbrăcaţi în costume care de care mai fistichii, cu diverse măşti pe faţă pentru a alunga spiritele rele. Localnicii i-au aşteptat în faţa curţilor, i-au întâmpinat cu urale şi le-au dăruit produse alimentare pe care le vor folosi, în această seară, pentru a pregăti o cină, urmată de un bal.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.