joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 66 de tone de mobilier, încălțăminte și cauciucuri second hand, oprite la frontiera Nădlac II

  de Special Arad | 4 decembrie 2023, 3:44 PM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și reprezentanții Protecției Consumatorului Arad, nu au permis intrarea în ţară a patru automarfare încărcate cu peste 66 tone de deșeuri. Şoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare, şi astfel autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României mijloacelor de transport şi încărcăturilor transportate.

  „Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat în acest sfârșit de săptămână, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a patru automarfare conduse de cetățeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, diverse bunuri – mobilă second-hand, saltele, cauciucuri second-hand, încălțăminte second-hand și pilitură și span din plastic și aluminiu – de la societăți comerciale din Germania și Italia pentru firme din România.

  Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

  În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 66.390 kilograme de deșeuri pentru care șoferii nu au putut prezenta documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

  În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  Citește și: 38 de migranți prinși la frontierele Nădlac și Turnu, încercând să ajungă în Ungaria

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.