joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  38 de migranți prinși la frontierele Nădlac și Turnu, încercând să ajungă în Ungaria

  de Ioana Costaș | 4 decembrie 2023, 1:15 PM | Știri Arad

  0

  38 de migranți au fost depistați – în weekendul trecut – de polițiștii de frontieră de la Nădlac și Turnu în timp ce încercau să ajungă ilegal în Ungaria, prin diferite mijloace.

  Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad anunță că la sfârșitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, doi cetățeni turci, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, alune și legume pentru societăți comerciale din Germania.

  În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport au fost descoperiţi ascunşi în semiremorcă, printre bunurile transportate, respectiv în cabina șoferului, 11 cetăţeni străini. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh și Siria, unii dintre aceștia fiind intrați legal, iar alții fiind solicitanți de azil în România.

  Totodată, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, în timpul executării misiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, în apropierea liniei de frontieră, 23 de persoane care se deplasau pe jos pe direcția statului vecin. „S-a procedat la deplasarea către locul unde se aflau persoanele și interceptarea acestora, iar întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor”, au precizat reprezentanții STPF Arad.

  În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Sri Lanka, Pakistan, India, Nepal și Afganistan, cu vârste cuprinse între 20 și 51 de ani, intrați legal în țara noastră.

  Acțiuni similare au avut loc și la Sectorul Poliției de Frontieră Turnu, unde, polițiștii de frontieră au depistat patru cetăţeni străini, la aproximativ 200 metri față de frontiera de stat. În cadrul cercetărilor s-a stabilit că persoanele sunt cetățeni din Siria și India, intrați legal în România și solicitanți de azil, având vârste între 26 și 47 de ani.

  „Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijloacele de transport, respectiv pe jos, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a transmis STPF Arad.

  Citește și: 50 de migranți depistați la PTF Nădlac II, în ultimele 24 de ore

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.