sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Peste o tonă de canabis, descoperită de Serviciul Antidrog la Timișoara

  de Special Arad | 2 noiembrie 2023, 3:00 PM | Regional

  1

  Comunicat IPJ Timiș: În urma percheziției efectuate, la data de 1 noiembrie 2023, de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au fost descoperite și ridicate 120 de plante de canabis, în diferite stadii de dezvoltare, având înălțimi de aproximativ 4 metri, la tulpină, totalizând 1.640 de kilograme de masă verde.

  De asemenea, în încăperile locuinței, au fost descoperite și ridicate aproximativ 90 de cutii și pungi din material plastic transparent, în care erau ambalate 121,3 kilograme masă verde uscată (muguri de canabis). S-a reținut faptul că, în aprilie 2023, un bărbat ar fi inițiat și întreținut, în proximitatea râului ce străbate comuna Băuțar, o cultură de canabis indoor, destinată comercializării.

  În urma audierilor, procurorul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism-Serviciul Teritorial Timișoara a dispus reținerea, pentru 24 de ore, bărbatului, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc. În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, cu propunerea de arestare preventivă a bănuitului, pentru 30 de zile.

  Reamintim că, la data de 1 noiembrie 2023, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au efectuat o percheziție domiciliară, în localitatea Băuțar, județul Caraș-Severin. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept.

  Activitățile au fost realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic – Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, precum și jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.