vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Campanie antidrog la Curtici și Sântana

  de Special Arad | 25 februarie 2024, 6:03 PM | Educaţie | Știri Arad

  0

  (foto: IPJ)

  Comunicat. La sfârșitul acestei săptămâni, polițiștii Biroului Siguranță Școlară ai orașelor Curtici și Sântana și ai Secției 1 Rurală Arad, împreună cu reprezentanții D.G.A.S.P.C Arad și ai Agenției Naționale Antidrog, au desfășurat câte o activitate preventivă la două școli din județ, precum și într-un cartier din Sântana.

  Întâlnirea cu copiii a avut ca teme de discuție viața de școlar, cu problemele specifice vârstei, printre care bullying-ul, victimizarea minorilor și absenteismul.

  O mare parte din discuție s-a axat pe prevenirea consumului de alcool, tutun și substanțe psihoactive, copiilor fiindu-le explicate efectele asupra sănătății fizice și psihice, pe termen scurt și lung.

  Copiii au fost încântați de întâlniri, toată activitatea bazându-se pe un dialog deschis, prin care copiilor li s-a răspuns curiozităților.

  Cu sprijinul D.G.A.S.P.C Arad, copiii din cartierul din Sântana au primit pachete, constând în alimente și articole vestimentare, fiind încurajați să meargă la școală, explicându-li-se totodată efectele negative ale absenteismului.

  Aceste activități au caracter permanent și se desfășoară atât în județ cât și în municipiu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.