miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Apple a fost cât pe ce să deţină serialul Urzeala Tronurilor, supereroii Batman şi Superman, dar şi CNN şi Cartoon Network

  de - | 29 mai 2016, 12:06 PM | Pop Culture

  0

  Apple este în urma Amazon şi a Netflix în privinţa producţiilor originale de filme şi seriale, astfel că anul trecut un director al Apple a propus cumpărarea conglomeratului media Time Warner unui şef din cadrul acestuia, scrie Adevărul Financiar, care citează The Next Web și Financial Times.

  Propunerea a venit în cadrul unor discuţii purtate de Apple anul trecut cu Time Warner pentru un parteneriat în privinţa drepturilor de transmisie a filmelor grupului media prin iTunes sau pe Apple TV.

  Discuţiile nu s-au materializat, însă, şi nu au ajuns la nimic serios. Ba chiar nici măcar nu au ajuns la directorii celor doi giganţi, Tim Cook de la Apple şi la Jeff Bewkes de la Time Warner.

  Time Warner este rezultatul spargerii fostului colos media AOL Time Warner. Compania AOL şi partea de site-uri, inclusiv Engadget, Huffington Post şi TechCrunch, a devenit independentă, iar în anul 2014 compania a fost cumpărată de operatorul telecom Verizon Wireless, iar partea de publicaţii şi reviste, cum ar fi Time, Sports Illustrated, Life, Marie Claire, a fost separată în altă companie, numită Time Inc. De asemenea, Time Warner Cable deţine unitatea care oferă servicii de cablu tv şi internet, a fost separată şi este listată pe bursă.

  Actuala companie Time Warner deţine o serie de active foarte valoroase, precum HBO – creatorul serialului „Urzeala Tronurilor”, dar şi Turner – proprietara CNN, Carton Network, TBS, TNT sau Adult Swim. Time Warner deţine şi studiourile de filme Warner Bros. şi firma de benzi desenate DC Comics, care deţin drepturile intelectuale pentru o serie de supereroi precum Batman, Superman sau Flash.

  Citește și Cele 6 megacorporații care controlează mass-media din America

  Potrivit unor surse citate de TNW, Apple vrea să finanţeze crearea de conţinut original cu „câteva sute de milioane de dolari pe an“ pentru a fi transmis pe platformele sale.

  Deocamdată nu este clar dacă discuţiile cu Time Warner vor fi reluate. Totuşi, Apple nu a exclus deocamdată varianta unei achiziţii. Şi asta pentru că gigantul american are în conturi circa 200 de miliarde de dolari.

  Anterior, presa a scris că Apple vrea crearea unui show despre aplicaţii, care să fie prezentat de către rapperul Will.i.am şi un serial autobiografic cu Dr. Dre.

  Apple a cumpărat producătorul de căşti premium Beats Electronics de la Dr. Dre şi ceilalţi acţionari în anul 2014, pentru trei miliarde de dolari.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.