miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Toate persoanele care tranzitează Turcia trebuie să prezinte un test PCR negativ pentru Covid

  de Special Arad | 30 decembrie 2020, 8:14 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  Ministerul român al Afacerilor Externe anunță că toate persoanele care tranzitează Turcia trebuie să prezinte un test PCR pentru COVID-19 cu rezultat negativ, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de sosirea în această ţară.

  Sunt exceptaţi de la regulă doar copiii cu vârste de până la 6 ani.

  Potrivit MAE, autorităţile din Republica Turcia au transmis noi informaţii referitoare la regimul aplicabil procedurii de tranzit.

  „Astfel, începând cu data de 29 decembrie 2020, ora locală 21:00, toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care vor tranzita teritoriul Republicii Turcia pe cale aeriană, rutieră, feroviară sau navală, au obligaţia de a prezenta la îmbarcarea în aeronavă (în cazul persoanelor care călătoresc pe cale aeriană), respectiv la intrarea pe teritoriul Republicii Turcia (pentru persoanele care călătoresc pe cale rutieră, feroviară şi navală) un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii. Sunt exceptaţi de la această nouă măsură numai copiii cu vârste de sub 6 ani”, se precizează într-un comunicat.

  Toate celelalte măsuri comunicate anterior rămân în vigoare.

  sursa: EuropaFM

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.