vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Toate etapele Campionatului Național de Drag Racing 2023 vor avea loc la Arad! Prima, la începutul lunii mai

  de Dan Lazăr | 9 aprilie 2023, 9:35 AM | Sport | Știri Arad

  0

  Aeroportul Arad va fi, în 6-7 mai, gazda primei etape a Campionatului Național de Drag Racing 2023, concurenții urmând să i-a startul la clasele Semi Pro și Pro.

  Intrarea la eveniment va costa: 50 lei/zi sau 80 lei/pentru ambele zile, copiii sub 14 ani având gratuitate. Biletele de intrare se vor putea cumpăra numai în zilele de concurs, la intrarea pe aeroport. Cursa reprezintă prima etapă din Campionat, fiind așteptati piloți cu mașini modificate, atât din România, cât și din afara țării.

  CN de Drag Racing cuprinde în 2023 patru runde, toate la Arad, celelalte fiind în perioadele: 10-11 iunie, 2-3 septembrie și 14-15 octombrie.

  Prima etapă din istorie, la Arad

  Aflată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), acest campionat este unul care se dispută pe distanța de 402 metri. Drag racingul este un tip de curse cu motor în care mașinile sau motocicletele concurează, de obicei câte două, pentru a fi primele care trec o linie de sosire stabilită.

  Prima etapă din istoria Campionatului Național de Drag Racing a fost organizată în aprilie 2019, pe Aeroportul Arad, cu peste 100 de concurenți prezenți la start și peste 3.000 de spectatori curioși să vadă cele mai rapide mașini din țară.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.