duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cui vrea Primăria să ofere titluri și distincții, anul acesta, de Zilele Aradului

  de Raluca Medeleanu | 9 august 2023, 1:51 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  5

  Ca în fiecare an, de Zilele Aradului se organizează evenimente extinse pe o perioadă de două săptămâni, însă ziua de 22 august este cea recunoscută oficial ca ziua orașului nostru, întrucât  la data de 22 august 1834, Aradul a primit titlul de Oraș Liber Regesc din partea împăratului Francisc I. Astfel, această zi este aleasă de municipalitate pentru a organiza anual o ședință festivă în cadrul căreia oferă titluri și distincții unor personalități care s-au făcut remarcate din punct de vedere al realizărilor profesionale și nu numai.

  Lista cu persoanele selectate în acest an de Primărie a fost publicată astăzi, dar încă i se pot aduce modificări, cei interesați putând trimite sugestii până la data de 21 august, cu o zi înainte de Ședința Festivă.

  Momentan, propunerile sunt după cum urmează:

  TITLUL DE CETĂȚEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI ARAD domnului Academician prof. univ. dr. IOAN BOLOVAN, istoric român, director al Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române, pentru eforturile neobosite de promovare a istoriei orașului și județului Arad, de-a lungul întregii sale cariere academice.

  TITLUL DE CETĂȚEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI ARAD doamnei ELENA LĂSLEAN, creatoare a brandului ELLIS, care a adus Aradului vizibilitate la nivel național, precum și pentru preocuparea constantă de promovare a valorilor locale.

  TITLUL PRO URBE doamnei EUGENIA IOVĂNAȘ, judecător, în semn de recunoaştere a întregii activităţi academice, precum şi a contribuţiei sale originale, la prestigiul şi dezvoltarea dreptului românesc.

   

  TITLUL DE EXCELENȚĂ pentru merite profesionale deosebite și pentru interesul consecvent de promovare a Municipiului Arad, următoarelor personalități:

  În domeniul ARTEI VIZUALE:

  Doamnei MARIA ÓDRY – pentru creația artistică prin care a contribuit la salvarea și conservarea unor bunuri aparținând patrimoniului cultural al Aradului.

   

  În domeniul ARTEI DRAMATICE:

  Doamnei RÉKA FEKETE – pentru contribuția adusă la promovarea activității teatrale din Arad

   

  În domeniul ÎNVĂȚĂMÂNTULUI

  1.Doamnei IOANA CAMELIA MOLER, pentru dedicarea cu care slujește învățământul preuniversitar arădean

  2.Doamnei prof. IOANA LUNG – pentru rezultate deosebite obținute la concursuri și festivaluri naționale și internaționale

  3.Domnului prof. OVIDIU MIHĂIEȘ – pentru merite profesionale și manageriale remarcabile

  4. Doamnei prof. MARIANA TOMESCU – pentru preocupări constante în formarea a multor generații de sportivi de performanță

  5.Domnului prof. CONSTANTIN MICLEA – pentru performanțele sportive obținute pe plan național și internațional

  6.Doamnei DANIELA MONICA CAMENIȚĂ, pentru contribuția la ridicarea prestigiului învățământului preuniversitar arădean.

  7.Doamnei OLGA IULIA GHINGA, pentru profesionalismul, implicarea și competența dovedite în cariera managerială și didactică.

   

  În domeniul PRESEI:

  Domnului DANIEL PAVEL SCRIDON pentru o activitate de presă remarcabilă

   

  În domeniul SPORTULUI:

  1.Gimnastelor ANDRA CRAINIC ȘI CARINA CRAINIC – pentru rezultatele însemnate obținute la campionatele naționale și internaționale

  2. Domnului DORU PESCARU– culturist – în semn de recunoaștere a activității sportive valoroase

  3.Doamnei MELISSA MARCOS – pentru merite sportive importante obținute în urma participării la competiții interne și internaționale în sportul Karate WUFK( World Union Karate- do Federations)

  4.Domnului ADRIAN MESESAN – pentru rezultatele prestigioase la competiții interne și internaționale în sportul Karate WUFK( World Union Karate- do Federations)

   

  În domeniul SĂNĂTĂȚII:

  Domnului Dr. ZENO MOLDOVAN – pentru activitatea prodigioasă desfășurată în domeniul medical vreme de câteva decenii.

   

  DIPLOME DE ONOARE:

  1.RADU IORGOV și MAISA KALLIKKOTT – pentru rezultate notabile la concursuri naționale și internaționale de dans sportiv

  2.DARIAN CIUPULIGA și MARA SABĂU– pentru rezultate însemnate la concursuri naționale și internaționale de dans sportiv.

   

  Citește și: Cazul Dumitru Șerban a creat un precedent, iar acum consilierii au votat modificarea Regulamentului în CLM • Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Scridon, jurnalist, cetatean de onoare!!! Ce rusine, gunoaielor! Pai, mai patrupedelor, de Notaros, Mihuta T., Marginean V., Balint O., Lucian V., Alex.V.Muresan etc. ce ziceti? Exista termeni de compatatie? Urmeaza alte „valori”, Voicu Sida paduraru’ si slugile lui Falcaca/Palcus, lingaii lui Falcaca/Glad Varguta, croitorasul santajistus viteaz Albutuuus, sugacii de la televiziunea famigliei Fal.caca, show-istul impostorus Ghiuleeeea si alti pupincuristi numiti „jurnalisti”, etc., etc.. Propun guzganilor rozalii si pitecantropilor galbejiti sa le faceti statui, nume de strazi… Cata mizerie!!!

   +6 voturi
   +1
   -1
  2. De Mariana Buruiana ati auzit?! De-a lungul timpului i-ati facut cetateni de onoare pe cei care “la butoane” fiind au preluat fabrici, ateliere care lucrau pentru export si inca au functionat din inertie pana s-au facut mici, tot mai mici dar mari la imobiliare!
   Pe cei care au pornit in privat de la 0, sau personalitati care au insemnat cu-adevarat ceva in urbea asta, oamenii cu-adevarat valoriosi…nu-i recunoasteti…nu aveti simtul dezvoltat pentru ei…
   Cum sa dai oricarui judecator aradean distinctie pentru contributia…- cand Aradul este ravasit de judecati strambe?!
   Cum sa onorezi un jurnalist care nu a demonstrat intregii urbe ca este “cainele de paza al democratiei”?!
   Mda…nu mai analizez toate distinctiile ca-mi pierd doar vremea – impartiti titluri si le devalorizati –
   P.S. Au fost, si sunt, si exceptii…

   +19 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.