Tipei și Leah scapă de închisoare în dosarul de evaziune fiscală

  de Special Arad | 13 februarie 2019, 8:16 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  4

  Au fost trimiși în judecată pentru evaziune fiscală în luna mai a anului trecut, iar în 29 noiembrie, magistrații Tribunalului s-au pronunțat printr-o sentință. Fostul consilier local Lucian Riviş-Tipei și fostul consilier județean Sandu Leah au „primit” amândoi peste un an de închisoare, dar, spuneam atunci, vor fi închiși după gratii doar în cazul comiterii unei noi infracţiuni similare. Fiindcă decizia Tribunalului Arad nu a fost definitivă, a urmat Curtea de Apel Timișoara.


  Citește și: Lucian Riviş-Tipei și Sandu Leah, condamnați la peste un an de închisoare cu suspendare


  Astăzi, judecătorii Curții de Apel au pronunțat sentințele din ședința de ieri (pronunțarea fiind amânată cu o zi) pentru cei doi foști politicieni de seamă ai PDL.

  Astfel, Tipei și Leah au aflat că judecătorii de la Curtea de Apel Timișoara au decis să-i condamne la câte doi ani de închisoare, pentru evaziune fiscală. În cazul amândurora, pedepsele cu închisoarea sunt suspendate condiționat, cu interzicerea unor drepturi precum de a fi fondator, administrator, director, sau reprezentant legal al unei societăţi ce funcţionează în condiţiile Legii 31/1990. La fel ca și în cazul deciziei din 29 noiembrie, pedepsele vor fi cu executare în cazul comiterii unor infracțiuni similare de către cei doi.

  Concret, evaziunea fiscală comisă de cei doi se referă la înregistrarea în contabilitate a unor operațiuni fictive.

  Vezi AICI sentința dată de judecătorii Curții de Apel Timișoara.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.