sâmbãtã, 9 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Timp de 11 zile, nu au voie să râdă sau să-și plângă morții! Alcoolul e, de asemenea, interzis

  de - | 17 decembrie 2021, 3:00 PM | Internaţional

  0

  Deși trăim în anul 2021, totalitarismul este prezent în mai multe părți ale lumii. Parcă cel mai pregnant el se simte în Coreea de Nord, acolo unde politicile impuse de președintele Kim Jong Un sfidează normalitatea.

  Nord-coreenii trebuie să respecte 11 zile de doliu naţional în care nimeni nu are voie să sărbătorească, din 17 decembrie, cu prilejul comemorării a 10 ani de la moartea lui Kim Jong-il, tatăl actualului lider.

  Restricţiile includ o interdicţie explicită de a râde şi de a consuma alcool, scrie Hotnews.

  „În timpul perioadei de doliu, nu trebuie să bem alcool, să râdem sau să ne implicăm în activităţi de agrement. Chiar dacă un membru al familiei tale moare în timpul perioadei de doliu, nu ai voie să-l plângi cu voce tare. Oamenii nu-şi pot sărbători nici propriile zile de naştere dacă acestea au loc în perioada de doliu. În trecut, mulţi oameni care au fost prinşi băuţi sau consumând alcool în timpul perioadei de doliu au fost arestaţi şi trataţi ca infractori ideologici. Au fost luaţi şi nu au mai fost văzuţi niciodată”, a declarat pentru Radio Free Asia (RFA) un nord-coreean din oraşul de frontieră nord-estic Sinuiju.

  O a doua sursă a dezvăluit că poliţia are sarcina de a-i pedepsi pe cei care nu par suficient de supăraţi, potrivit RFA.

  „Din prima zi a lunii decembrie, ei vor avea o datorie specială de a-i pedepsi pe cei care afectează atmosfera de doliu colectiv”.

  Coreea de Nord impune anual perioade de doliu de 10 zile pentru Kim Jong-il şi pentru tatăl său, Kim Il-sung, considerat părintele naţiunii.

  Anul acesta a fost adăugată încă o zi pentru a marca 10 ani de la moartea lui Kim Jong-il, cel care a condus Coreea de Nord între 1994 şi 2011. Epoca lui a coincis cu o perioadă de foamete de patru ani la mijlocul anilor 1990 – se estimează că 3,5 milioane de nord-coreeni au murit atunci, încheie hotnews.ro.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.