Timișoara nu are condiții! Pompier transportat la spitalul AKH din Viena după ce a suferit grave arsuri într-un incendiu de miriște

  de - | 6 aprilie 2019, 5:55 PM | Regional

  0

  Pompierul de la Drobeta Turnu Severin, care a suferit arsuri pe 35 la sută din suprafa corpului în timp ce intervenea pentru stingerea unui incendiu, a fost transferat la un spital din Austria. Un elicopter SMURD a adus la Timişoara, vineri seara, un pompier de 47 de ani, la Drobeta Turnu Severin.

  Acesta a suferit arsuri grave în timp ce intervenea la stingerea unui incendiu de mirişte, la Eşelniţa.    Pompierul a ajuns pe mâna medicilor timişoreni cu arsuri pe 35 la sută din suprafaţa coprului, scrie Adevărul.

  Din păcate, noua clinică de mari arşi de la Casa Austria mai are de aşteptat echipamentele de la Ministerul Sănătăţii, astfel că s-a luat decizia ca pompierul să fie dus la spitalul AKH de la Viena. Decizia de transfer în Austria a fost luată chiar de secretarul de stat Raed Arafat.

  Lucrările pentru amenajarea celor trei boxe pentru “Mari Arşi” au început în anul 2016, în urma alocării de către Consiliul Judeţean Timiş a sumei de 900.000 de euro. Banii pentru dotarea cntrului pentru „Mari Arşi”, 3,5 milioane de euro, trebuiau asiguraţi de Ministerul Sănătăţii, dar procedurile de achiziţie nu s-au încheiat încă, scrie adevarul.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.