miercuri, 6 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  TikTok lansează o funcţie text-to-image

  de - | 16 august 2022, 9:07 AM | IT | Social Media

  0

  (foto: capturi de ecran / TechCrunch)

  Cea mai nouă funcție a platformei chinezeşti TikTok foloseşte inteligenţa artificială pentru a genera automat imagini pe baza descrierilor textuale, scrie news.ro, citat de HotNews, deși este vorba de o funcție mai puțin avansată, pe care TikTok o numeşte „AI greenscreen”, care poate fi folosită pentru a genera fundaluri pentru înregistrările video, scrie The Verge.

  Algoritmii text-to-image au făcut mari progrese în ultimii ani şi mai multe companii, inclusiv Google şi OpenAI, lucrează la sisteme proprii care să genereze cât mai fidel imagini plecând de la descrieri textuale.

  Noua funcție a aplicației TikTok nu reproduce cu mare fidelitate descrierile textuale introduse de utilizatori ci, mai degrabă, face imagini abstractizate folosind culori foarte vii.

  tiktok ai generator
  Foto: capturi de ecran / TechCrunch

  Este posibil ca TikTok să-și fi limitat în mod intenționat modelul text-to-image pentru a se asigura că conținutul pe care îl creează respectă regulile comunității aplicației, inclusiv cele legate de nuditate și violență. Dacă modelul TikTok ar fi la fel de complex și fotorealist precum DALL-E 2 de la OpenAI sau Imagen de la Google, cu siguranță ar fi fost folosit de unii utilizatori pentru a crea conținut vulgar, scrie techcrunch.com.

  Urmărește Special Arad pe TikTok!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.