luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Un alt camion încărcat cu țigări de contrabandă, confiscat. Polițiștii de frontieră de la Giurgiu au descoperit 9 milioane de țigarete într-un automarfar

  de Special Arad | 12 iunie 2023, 11:52 AM | Naţional

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu au descoperit, într-un ansamblu rutier condus de un cetăţean bulgar, cantitatea de 9.000.000 de țigarete de contrabandă, estimată la o valoare de aproximativ 2,3 milioane de euro. În cauză se derulează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, iar faţă de şofer s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

  Poliția de Frontieră informează că „la data de 10.06.2023, în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, un cetățean bulgar, în vârstă de 53 de ani. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, recipiente din sticlă, din Bulgaria în Cehia. În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra încărcăturii acestuia. Astfel, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperite ascunse, prin metoda capac, 900 de baxuri ce conţineau 9.000.000 de țigarete de contrabandă. Țigările, în valoare totală de aproximativ 2,3 milioane de euro (11.250.000 de lei) au fost indisponibilizate, iar în continuare polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cadrul dosarului penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu. Totodată, faţă de persoana în cauză a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă”.

  Reamintim cititorilor că în 6 iunie, între Arad și Pecica, polițiștii de frontieră arădeni au depistat un camion înmatriculat în județul Galați, în care se aflau 845.000 de pachete cu țigări, în valoare de peste 2.2 milioane de euro. Automarfarul era condus de un cetățean român în vârstă de 48 de ani.

  Citește și: Oamenii legii au confiscat țigări de contrabandă în valoare de 2,2 milioane euro, dintr-un TIR, în zona Pecica

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.