miercuri, 6 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Thailanda va castra chimic infractorii sexuali

  de - | 13 iulie 2022, 1:29 PM | Internaţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Thailanda este pe punctul de a introduce în legislație castrarea chimică voluntară pentru infractorii sexuali, potrivit Reuters. Thailanda este aproape de a introduce castrarea chimică ca mijloc de combatere a infracțiunilor sexuale, după ce legislatorii au aprobat un proiect de lege care va da dreptul unor infractori să aleagă această procedură în schimbul unei pedepse reduse cu închisoarea, scrie Mediafax.

  Proiectul de lege, care a fost adoptat de camera inferioară în martie, a fost aprobat luni de 145 de senatori, cu două abțineri. Proiectul mai are nevoie de un alt vot al Camerei, apoi de aprobarea regală.

  Dintre cei 16.413 infractori sexuali care au fost eliberați din închisorile thailandeze între 2013 și 2020, 4.848 au recidivat, potrivit cifrelor oficiale.

  Conform proiectului de lege, anumiți infractori sexuali considerați cu risc de recidivă ar putea primi opțiunea de a primi injecții care să le reducă nivelul de testosteron, în schimbul unei perioade mai scurte de închisoare, cu condiția să aibă aprobarea a doi medici.

  Infractorii ar fi monitorizați timp de 10 ani și ar trebui să poarte brățări electronice de monitorizare, potrivit proiectului de lege.

  Dacă va fi aprobată, Thailanda s-ar alătura unui grup restrâns de țări care utilizează castrarea chimică, printre care Polonia, Coreea de Sud, Rusia și Estonia, plus unele state americane.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.