marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Teza de doctorat a lui Robert Negoiță – un plagiat grosolan!

  de Special Arad | 30 mai 2016, 1:13 PM | Naţional

  0

  Teza care i-a adus lui Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, titlul de doctor în Ştiinţe Juridice este plagiată de la prima până la ultima frază, fiind copiată integral din surse care sunt disponibile, majoritatea, pe internet, scrie jurnalista Emilia Şercan într-un articol publicat, luni, în PressOne.

  Lucrarea lui Negoiţă şi textele din care acesta a copiat – articole de presă apărute pe diverse site-uri, analize economice semnate, printre alţii, de economistul american Nouriel Roubini şi de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu sau chiar referate şcolare. Robert Negoiţă (44 de ani) a devenit doctor în Ştiinţe Juridice în 2012, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, iar teza sa a fost coordonată de prof. univ. dr. Ioan Dascălu, care este conducător de doctorat asociat la Academia de Poliţie şi fost decan al Facultăţii de Drept de la Universitatea Bioterra. Atât Negoiţă, cât şi Dascălu riscă acum să fie acuzaţi de fals în acte publice, deoarece şi-au asumat originalitatea tezei în acord cu prevederile Legii Educaţiei Naţionale nr.1/2011 şi ale Codului studiilor universitare de doctorat, printr-o declaraţie pe propria răspundere, depusă la dosarul de doctorat, scrie PressOne.

  Odată cu adoptarea, în 2011, a Legii Educaţiei promovate de Daniel Funeriu, a fost introdusă obligativitatea semnării unei „Declaraţii pe proprie răspundere privind originalitatea conţinutului tezei de doctorat şi respectarea standardelor de calitate şi etică profesională”. O astfel de declaraţie trebuie să semneze atât doctorandul, cât şi profesorul care i-a coordonat teza.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.